onsdag 2 juni 2010

Hur vill du ha dina popcorn? Poppade förstås! Men sen då? Kan man ha socker på popcorn?

Oavsett om du poppar själv, köper micropopcorn eller färdigpoppade måste popcornen kryddas! Hur vill du ha dina popcorn, jag är ute efter nya smaker till detta ultimata snacks - tips av alla slag mottages!

PopcornEn slibbig klassiker är naturligtvis popcorn med riktigt smör, gärna extrasaltat. Till detta iskall mjölk ur ett högt glas toppat med ett par isbitar. En gång i tiden kunde en påse micropop tillsammans med en liter mjölk passera som middag..

Aromat på popcorn är gott men det går ju bort helt idag, Tonykrydda är en annan favorit. Ostpulver med lök som popcornkrydda är en ny smakkamrat som vi killar i familjen gillade direkt. Är man dessutom på riktigt kaxigt humör och vill ha hetta, riktig hetta, då är jalapeno blandningen rätt.

Jag är särskilt intresserad att hitta beskrivet om en form av sockrade, nästan kanderade popcorn som jag kommit att äta Turkiet, alla tips och ledtrådar är välkomna!

7 kommentarer:

rosen sa...

Min son kryddar med pommes krydda emellanåt :-), Rosie

Malin_M sa...

Jag tycker det är jättegott att smälta en mjölkchokladkaka och ringla över. Eller hälla över, ungefär som med rispuffar i chokladkaka. Man kan ha lite,lite salt på också. Kan låta konstigt men jag gillar det :)

Kari Receptomaten sa...

Ja, pommeskrydda är gott :) Det har jag ju glömt i hetsen med MSG-tjofräset.. :/ Dax att kolla marknaden då :) Tack för tipset!

Annesfood sa...

Kettle Corn är gott - poppas med socker och olja, och så salt såklart. Recept finns på min blogg, orkar inte länka just nu.

Kari Receptomaten sa...

Tack @Annesfood! Klockrent "söta popcorn" recept - testas redan i kväll :)

Alma Mater sa...

Herbamare örtsalt vore kanske gott? Jag kan inte tänka mig socker på popcorn men jag är ju inte så mycket för sötsaker :)
Smör är gott och får kryddan att fästa

Kari Receptomaten sa...

Just ja, örtsalter. Bra!