fredag 11 juni 2010

Knuff: Vinn Tjejernas Grillbok - vilken är din drömgrillprodukt?

Scanbloggen:

“I Tjejernas Grillbok har vi samlat våra godaste grillrecept och många goda tillbehör. Recept finns för den stora eller lilla grillfesten, barnens grillparty, modern asadogrillning och grillade efterrätter. Dessutom hittar du små tips och information som inspirerar och förenklar. 

Tävla om ditt eget exemplar genom att maila oss din drömgrillprodukt. Beskriv den för oss: vad är det, vilket köttslag, – detalj, hur ser den ut, vad är det för smak, varför tycker du att den är så bra?
Maila även ditt namn och fullständig postadress till
laila.romu@scan.se senast den 20 juni.

Fem vinnare utses av mig (Laila) och produktchefen för grillat. Vinnarna presenteras här under vecka 25.”

--

Klart man ska tävla om en fin bok! Undrar om man får vara med som kille? ;)

3 kommentarer:

Laila, Scan sa...

Själklart kan även alla killar vara med! Om tjejerna tar över grillen kan ni göra tillbehören ;)

Kryddburken sa...

Haha! Vilken rolig bok! Grillboken för män borde ju räcka med en post-it-lapp, på ena sidan står det "grilla", på andra sidan står det "vänd"! ;-)

Nä, nu ska jag inte va elak! Nu ska jag va me o tävla och då kommer här mitt absoluta bästa grilltips :
Enklast må ibland vara de allra godaste! FAKTISKT!
Så det blev korv som svar från Kryddburken! Säg den familj som inte förbrukar grillkorv som toa-papper sommartid?? Jag vet ingen iallafall! ALLA i min familj älskar korv, hot dogs som grillare, allt från bratwurst, chorizo, bacon & ostkorv och wienerkorv (ja, dom går också att grilla).
Men det är faktiskt en konst att grilla korv så att dom smakar gott. Oftast tänds grillen och så fort glöden infunnit sig läggs korvarna på.... Där görs många misstag! Korven ska på i allra sista finalen av glöden. Den ska grillas läääänge. Den ska grillas med ganska låg värme fast under lång tid, så alla smaker får tränga fram och de korvar som har tjockt skinn ska med fördel snittas något. Ytan på korven får gärna vara lite klibbig av alla goda smaker som vill ut, DÅ är den som bäst! Så nej tack till 30-sekunders grillad-bränd hot dogs, då kan man lika gärna vara utan!

Favoriterna här hemma är korv med hög kötthalt som gillas av hela familjen och gärna någon smaksatt som vitlök, chili, ost, bacon etc.. Korvbröd i all ära, men en riktigt välgrillad korv smakar bäst som den ÄR utan tillbehör! Faktiskt!

Ja, de va allt från mig, i all enkelhet! Nu hoppas jag på storvinst med min korvtalang! ;-)

Kram!!

Kari Receptomaten sa...

Sanningar där! Vem vill äta kremerat och få i sig massa benzpuren(?) och annat gojs..?

Jag ska se till att Laila får ditt bidrag! Kram tbx!