måndag 28 juni 2010

Majssoppa med ett par stänk chipotle Tabasco - mer #LATMAT helt enkelt med lite disk!

Nu lagar vi majssoppa och tillbringar så lite tid i köket som möjligt, mer latmat.. Häng med för nu går det undan och gott blir det!

MajssoppaRecept för två portioner:

1 burk majs av bra kvalitet, Green Giant Niblets original
1 burk mjölk (2½ dl)
½ burk grädde (1¼ dl)
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
½ tsk socker (beroende på majsen, fulmajs = socker)
1 krm salt
1 krm peppar, gärna “fem peppar”
4-5 stänk Tabasco chipotle

Gör så här:

Häll majsburken med allt innehåll i en kastrull med en burk mjölk och låt koka upp.
Ta av kastrullen från värmen, tillsätt allt utom grädden och kör med mixerstaven tills soppan är slät.
Häll i en halv burk grädde, låt koka upp, smaka av med salt och peppar och servera genast.

3 kommentarer:

Nukkekotinukke sa...

Hej jag måste komma hit på bättre tid men tack för din komment ps. varför sa du tack ???? så att du liksom tyckte bilderna ?

Kari Receptomaten sa...

Skirver lite dålig finska men jag menar tack för titten på din triss :)

Mikabella sa...

Tack och bokar och stjäl ditt recept! :)

Håller med dig om flytande smör olje gegget..Inget för mig heller. Riktigt smör eller rapsolja får det blir för mig.