Kardemummaknäcke med kryddstekt lamm, mozzarella och rostad vitlök
Leksands Kardemumma
120 g lammrostbiff eller skivad lammstek
2 msk five Spices
8 st gula och röda cocktailtomater
1 st mozzarellaost
2 msk rostad vitlök
4 msk matlagningsyoghurt
2 kvistar timjan
Putsa lammrostbiffen fri från senor och hinnor.
Krydda med salt och kryddblandningen, stek i het panna.
Baka klar i ugn på 100 grader i tills innertemperaturen är 58 grader låt vila och skär i tunna skivor.
Krossa vitlöken och blanda med yoghurt och smaksätt med salt och peppar.
Dela tomaterna, skiva mozzarella och finhacka timjan.
Fördela alla ingredienserna på knäckebröden och toppa med timjan.
Kardemummaknäcke med Saint Agur och kompott på päron, lime och kanel
Leksands Kardemumma
2 st päron, skalade och i bitar
2 st lime, rivet skal och pressad saft
1 krm kanel
3 msk strösocker
1/2 påse rucola
150 g grönmögelost
Gör så här:
Koka päronen med 2 msk vatten, pressad lime, rivet skal, kanel och strösocker i en kastrull med lock, låt koka tills päronen är mjuka, mixa med stavmixer. Låt svalna.Lägg rucola på knäckebröden, därefter osten och toppa med päronkompott.
Text & bild: Leksandsbröd
1 kommentar:
Vilken kul blogg! Superbra med tips, recept och olika tester! Dina knäckisar här såg supergoda ut! Läste ditt test av Angus-burgaren. Även om det var en besvikelse för dig så hade jag roligt åt din redogörelse, haha, vad bra att liksom "sätta dit" dem och säga ifrån! Så typiskt svenskt annars att bara ta vad man får. Tack för din kommentar hos mig!
Skicka en kommentar