torsdag 17 juni 2010

Pizza med jordgubbar, mozzarella, basilika, mandelriv, svartpeppar och flingsalt. Ren matporr!

Pizza med jordgubbar. Låter inget vidare va? Det här mina vänner är något av det godaste!
Receptet har jag hittat i den norska mattidningen Maison Mat & Vin.

Pizza med jordgubbarRecept för 4 portionspizzor

20 g jäst
2½ dl ljummet vatten (37 grader)
350 g vetemjöl
100 g skållad, finmalen mandel (ta lite mer)
1 msk socker
1 krm salt (ta lite mer)
250 g jordgubbar (ta mer, 350-400 g)
2 msk florsocker
mozzarella i små bitar
3 msk hackad mandel
4 msk socker
300 g skivade färska jordgubbar (ta lite mindre)
strimlad basilika
(nymald svartpeppar & flingsalt, vårt tillägg)

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i mjöl och de malda mandlarna, socker och salt. Arbeta till en blank och smidig deg. Låt degen vila i ca en timme.
Koka jordgubbarna med florsockret i ca 10 minuter. Pressa blandningen genom en sil.
Dela degen i 4 bitar och forma till bullar. Kavla ut bullarna till runda pizzor. Lägg dem på en plåt och med smörpapper.
Fördela jordgubbsblandningen och mozzarella över pizzabitarna.
Grädda i 250 grader  i 8 - 10 minuter
När pizzan är klar, fördela de skivade jordgubbarna och strö över lite basilika och mandelkross & servera och njut!

4 kommentarer:

Rebecca sa...

Haha...nej det lät inget viidare. Men man måste testa innan man kan uttala sig om det. Och när jag nu tänker på det så låter det inte så dumt längre, jordgubbar är ju så smarrigt så det kan ju inte bli fel.
/Cheeky (http://www.cheeky.nu)

Alma Mater sa...

Mystiskt spännande! Var det gott då? Hur många smakjägare? För mig verkar det som en omöjlig kombo!

Kari Receptomaten sa...

Massor gott, buntvis med smakjägare :)

Tina sa...

Fantastiskt bra idé! Jordgubbar på pizza, givetvis ska jag prova. Tack för inspiration!