onsdag 23 juni 2010

Rätt snaps i rätt mun - 5 X ekologiskt från Snälleröds

Snälleröds ekologiska snapsar gör det hela lite mer intressant nu när sol, sommar, sill och färskpotatis ligger framför oss. Som de smakjägare vi är här på Recept o Matens redaktion tog vi detta uppdrag på det mest lustfyllda sätt som kan tänkas!

Snälleröds ekologiska snapsar kommer i ett 5-pack, 50 ml i varje flaska och kostar 109 kr på Systembolaget.

Snälleröds Ekologiska Snapsar

Provsmakningen görs med rumsvarma drycker, allt annat vore vilseledande och det får gå en lång stund mellan varje smakprov då detta i vissa fall handlar om smaker som minst sagt är…långa :)

  • Jungfruns Brännvin - doft av hav och sommar, läskande smak med toner av citrus och päronsplitt, påminner lite om calvados i färg och upplevelse.
  • Brännmästarens Akvavit - doftar som en pinfärsk lakristpipa, fyllig och rund smak av “lakritskryddorna”. Relativt osöt. Fatlagrad. Ljusare än Jungfruns.
  • Mäskdrängens Akvavit - doften talar om citrus, lakrits och friskt, smaken är lagom söt, något oljig och mycket tilltalande.
  • Bokhållarens Akvavit - doftar av lakrits och citrus men är på gränsen till neutral, smaken är enkel utan spretande. Bra allroundsnaps som passar till mycket av läckerheterna på festborden. Favorit!
  • Herr Berntsons Besk - neutral doft med en djup smakkurva i malörtens land, söt och besk. Klassisk smak som gärna får göra en extra sväng i gommen. Orden dryg, mycket och länge passar bra i sammanhanget.

Snälleröds ekologisk snapsar

Att sätta betyg är roligt, trevliga och klassiska smaker, rätt ekotänk, snyggt förpackat / pressenterat och den genuina känslan ger högsta tänkbara poäng - fem smakjägare!

6 kommentarer:

6ft5 sa...

Det lät som en riktigt spännande blandning!

Kari Receptomaten sa...

Jag tror att dessa passar bra om man är några stycken vid middagsbordet - blir lite av ett socialt event att smaka, tycka & tänka och sen smaka igen. Som du säger, spännande :)

David Ask sa...

Min favorit är Jungfrun. Blir ännu godare när jag hör eran smakbeskrivning. Skål!

Kari Receptomaten sa...

Höjer mitt virtuella glas - skål & god midsommar!

Alma Mater sa...

Tycker det är kanon med en blandning där man kan jämföra smaker och alla kan få sitt! Det gör heller inget stort hål i plånboken. Det enda jag inte är förtjust i är Besk som jag aldrig lär mig att gilla.
Sillen blir ännu godare med nubbe till :)
Snälleröds har jag inte provat så tack för testet!

Kari Receptomaten sa...

Instämmer helt i sillfråga :D