tisdag 29 juni 2010

Sågning: Burger King i Farsta centrum och lyxhamburgaren The Agnus

“Bara namnet gör att det vattnas i munnen. Angus är burgarnas Rolls Royce. Det förstklassiga köttet är grillat till perfektion och finns endast på Burger King. Och du, den är gjord på certifierat Angus-nötkött som är bland det bästa i världen. Rek ca pris 49 kr.”  Citat från Burgerking.se 

Burger King - The Agnus

Valet är enkelt när hungern sätter in, det ska vara snabbt, kostnadseffektivt och framför allt gott. Donken är inte att alternativ längre och Burger King ligger bara ett stenkast bort. Vi vet att Burger King kan leverera. Här börjar den lilla berättelse som tyvärr blir en sågning.

Farsta centrum, några dagar innan midsommarhelgen. Klockan är lite drygt efter 18 och det är lugnt på Burger King. Vi beställer två mål mat var av det en är ett The Agnus Meal på rekommendation av tjejen i kassan. Pommes, Cola utan is och ett paket Chili Cheese ska göra oss mätta. Vi sätter oss för att äta.

  1. Colan. Helt fri från kolsyra. Jag klagar och får veta att läskmaskinen är trasig - till och från. Jag undrar varför inte vi som restaurangens gäster blir informerade om detta..? Jag frågar också om inte personalen kollar, det burkar ju skumma något när man häller upp. Får en bunt undvikande svar av fyra anställda. Blir erbjuden annat att dricka, men kolsyran är väl lika slut för det? Mjölk, juice, lättöl och kaffe dricker iaf inte jag till hamburgare. Får ersättning för två läsk och behåller Coca Colan utan kolsyra.
  2. Hamburgaren The Agnus. Kall och bränd. Riktigt slarvigt monterad. Tar en tugga och blir förbannad, skosula med innertemp på max 30 grader. Jag klagar och får till svar att alla hamburgare görs efter beställning. Väntar en stund och får en ny. Riktigt varm till och med på asken. Får också nya pommes. Pluspoäng där. Nu kommer också Chili Cheesen som vi nästan glömt bort. Återvänder till mitt sällskap som precis avslutat sin måltid. Nu ska jag börja äta.
  3. Hamburgaren The Agnus, nummer två. Så här står det på Burger Kings hemsida: “Visste du att… köttet i The Angus är certifierat av The Aberdeen-Angus Cattle Society. Vilket betyder: Burgare av högsta kvalitet.” Det är ett fint kött - synd bara att personalen inte kan förvalta och tillaga denna hamburgare. Jag är ledsen att behöva säga det men jag skulle förmodligen grilla köttet bättre själv med ögonbindel och svetslåga.

Jag äter det som går att äta. Mitt sällskap smakar också och blir förvånad över hur saftig hennes hamburgare var i jämförelse. Smakar ännu en gång på colan och går därifrån.
Det här var inte snabbt, kostnadseffektivt och gott. Bara besvikelse.

The AgnusDen här bilden tillhör Burger King.

7 kommentarer:

Helena sa...

Fasiken va trist!
Kalla burgare och sega pommes har jag faktiskt bara fått på McDonalds hittills...

Sara A sa...

Det enda hambugerstället jag aldrig blivit besviken på är MAX, så det är det enda jag äter på numera. Lite dyrare, men så värt det tycker jag. Här i Norrköping fanns det ett ställe som hette Burger och Co för några år sedan också. Deras laxburgare var to die for och jag sörjer den fortfarande.

Fanny Jäderfeldt sa...

Sv: Åh tack! Hihi får hoppas på det bästa i tävlingen, vi hade riktigt kul när vi gjorde det iaf =D

Kryddburken sa...

Jag blir inte förvånad... Inte av anledningen att jag eller vi provat dessa burgar på burker King utan att jag i god tro köpt på mig DYRA förpackningar färdigpacketerade Angus-burgare att steka själv PLUS hört från folk som ätit där... Under all kritik både de hemma-stekta och de som serverades! Angus-köttet är nog en ren bluff, de smakar sött, unket och segt... Aldrig mer! Dock så har vi en fin levrantör här på norra öland som föder upp just dessa och av den erfarenheten att ha ätit detta kött "direkt från gården" så dömer jag ut allt Angus på livsmedel-marknaden som går att dömma ut. *kalla mig pessimist* Det smakar inte Angus! Har du ätit riktigt angus-kött då vill då aldrig gå tillbaka till "nötfärsen" i köttdisken... hur fräsch den än är... Lovar...

Emma sa...

Jag äter aldrig på BK längre. Blir alltid lika missnöjd..

Mc_Andersson sa...

Det förvånar mig inte alls att man inte kan "lita på" livsmedel ute på restauranger. De säger att det är en sak som liknar den riktiga varan. Men man blir ju sugen på att ta en tur till Öland för att prava på den äkta varan:)

Mc_Andersson sa...

Det som var bra med besöket var väl sällskapet :) <3