lördag 17 juli 2010

Cameleon Malbec 2008 - Organiskt odlat på 1250 m.ö.h (Domaine Jean Bousquet)

Domaine Jean Bousquet grundades av fransmannen Jean Bousquet 1997, Bousquet som då hade över 30 års erfarenhet i vinindustrin bestämde sig för att hitta den ultimata platsen för att odla druvor på organisk väg. Han hittade slutligen Tupungato, Mendoza i Argentina där han 1250 meter över havet började att odla druvor. Enligt Jean Bousquet var valet av plats enkelt då regionen erbjuder ideala förhållanden för att odla druvor och tillverka vin, så som varma sommardagar, kallare nätter med låg luftfuktighet och perfekta sandiga jordar. Idag odlar Jean Bousquet druvorna Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz samt Chardonnay (samtliga druvor är ekologiskt odlade).

Cameleon Malbec 2008

Cameleon Malbec 2008 spelar i den medelfylliga till fylliga klassen och ger en fin rymd av mörka smaktoner av bär, frukt och sommarkväll. Du äter helst kött, kanske en söndagsstek från förr med gräddsås och saltgurka i stavar. Vinet passar också bra till grillat där inte för mycket starka smaker förkommer.

Producent: Domaine Jean Bousquet
Ursprung: Argentina, Mendoza, Tupungato Vally
Produktion: Organisk
Druvsorter: 85% malbec, 7% cabernet sauvignon, 5% shiraz och 3% merlot
Alkoholhalt: 14 %
Sockerhalt: > 3% / L (bra LCHF vin)
Artikelnummer: 6581
Pris: 72 kr - 75 cl respektive 39 kr - 37,5 cl

Sammanfattning och betyg: Cameleon Malbec är ett riktigt prisvärt, smakrikt matvin som lätt fyller fyra av fem smakjägare i betyg. Helt enkelt ett fint vin utan att lämna svåra spår i plånboken.    

3 kommentarer:

Anders Öhman sa...

Håller med! Bra vin.
Liten anmärkning; på svenska heter det ”ekologiskt” och inte ”organiskt”.

Kari Receptomaten sa...

Tack Anders, ska styra upp det :)

Ninasmat David sa...

Ser fram emot att testa detta när vi kommer upp och hälsar på hos er