tisdag 20 juli 2010

Fisk i ugn - fyrkantig men ack så rund. #lchf (vad heter motsatsen till färsk eller nypotatis?)

Fisk i ugn är latmat. På något magiskt sätt har jag lyckats spara vanlig (vinter, gammal?) potatis att göra potatismos på och barnen har tjatat om fiskpinnar med mos i flera dagar. Enkel biff att fixa :)
Men vi vuxna då? Här fick jag hitta på något annat.

Sesamfisk Den fyrkantiga fisken ur frysen fick bli sesamfisk à la lchf:

400 g torsk eller annan vit fisk
50 g smör
3 dl vispgrädde
1 st blomkålshuvud, litet
1 st röd paprika
3 dl riven ost, stark (jag använde dillkryddad brännvinsost)
2 msk senap - grov, söt & skånsk
2 msk sesamfrö, skalade
1 tsk citron peppar
Salt & peppar

Gör så här:

Starta ugnen, 200 grader. Lägg den nästa tinade fisken i en ugnssäker smord form, fördela blomkål runt om. Salta, krydda och fördela senapen och smöret i små kluttar på fisken. Hacka paprikan grovt och lägg på fisken. Nu på med sesamfrö och ost på fisken, låt blomkålen vara i den närmaste naturell. Precis innan härligheten åker in i ugnen häller du grädden över blomkålen och gratinerar tills fisken är klar - ca 20-25 minuter och osten fått rätt färg.

Behöver jag säga att sesamfisken var tio gånger godare är fiskpinnarna? ;)

Inga kommentarer: