torsdag 1 juli 2010

GI-mat som snabbmat - Grekisk biff och Kycklingfilé från Familjen Dafgård #matnytt

GI och LCHF är hetta ämnen, att äta rätt är en het potatis idag. Lagar man maten själv och vill leva sunt är det relativt enkelt. 
Nu ska vi kika på vad Familjen Dafgård hittat på tillsammans med GI-Experten Ola Lauritzson, smart mat helt utan E-medel och andra tillsatser. “Plingmat”, mikromat utan färgämnen, aromer, stabiliserings- och förtjockningsmedel och utan smakförstärkare som glutamat och jästextrakt.

Dafgård Grekisk Biff

Grekiskt biff med fullkornsbulgur, grillade grönsaker och tomatsås.

Dafgård Grekisk Biff klar

Två rejäla köttfärsbiffar som smakar riktigt bra, generöst med bra tomatsås med bra syra. Fräscha grönsaker, kunde varit mer och bulgur som är tacksamt i matlåda då det fungerar bra att värma.   

Dafgård Kycklingfilé

Kycklingfilé med dinkel, brytbönor, tomat & örtagårdssås.

Dafgård Kycklingfilé klar  
Tre kycklingfliéer med riktigt bra konsistens, det ser inte så mycket ut men var ändå lagom - självklart ville vi ha mer. Bra tugg på grönsakerna, tomatbitarna tyvärr tråkiga efter mikron. Såsen är något tunn men jättegod och fyller upp matlådan perfekt. Dinkeln kunde fått vara i ett eget hörn på tallriken men då kanske den blivit torr? 

Summering: Båda rätterna är över förväntan, vi har inte ätit “plingmat” på flera år och det är stor skillnad på nu och då. Det smakar och doftar bra, utseendet är okej för att vara djupfryst snabbmat.
Rätterna innehåller 380 g respektive 350 g mat, lägg till en tomat och en skiva knäckebröd så räcker det som lunch. I övrigt och som vanligt med lagad mat som någon annan gjort behövs lite mer salt och peppar enligt vårt tycke.

Betyg: Grekisk biff - tre starka smakjägare. Kycklingflié - fyra smakjägare. Konceptet är helt rätt, härligt med den tydliga ingredienslistan på baksidan och pluspoäng för avsaknaden av konstigheter, här är beviset att det går att fabrikstillverka vettig mat!

Inga kommentarer: