LCHF och bröd. Big no no.. Att inte få äta bröd är det sämsta med LCHF-metoden. Men det går att baka själv och det blir, ursäkta språket, jefla gott!
LCHF-bröd, ingredienser:
1 msk physilliumfrö, hela
2 dl finmixade valnötter, naturell
1 tsk bakpulver
½ tsk salt (eller något mindre, smaka på osten först)
2 dl (ca 40 g) riven ost, gärna fet
3 ägg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt osten, äggen och rör ihop till en jämn smet. Häll massan i en smord form, ca ø 24cm med löstagbar botten och bred ut den jämt. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 15 min, kontrollera med provsticka. Låt svalna och skär i lämpliga bitar.
10 kommentarer:
Har just bakat bröd utan mjöl, närmare bestämt med groddade vetekärnor. Jag fick tyvärr inte ihop det till ett bra bröd, men det jag åstadkom var himla gott. Flera av mina bakkompisar lyckades dock riktigt bra så jag vet att det går! Ska prova igen. Det måste väl vara ett ganska bra LCHF-bröd tror jag.
åh, ska hålla utkik! jag har varit på jakt efter ett lhcf-bröd som inte smakar ägg (så jag hoppas att det inte smakar det ;) )
Hej
Ser fram emot receptet! Ser oerhört gott ut!
Åsa
Jag vill ha receptet, ser jätte jätte gott ut... blir ju hungrig. =)
Är det samma sak som vetegroddar tro? Isåf är det 39 g kolhydrater per 100 g torrvara. Recept? Bild?
Det är ju ägg i brödet men med rätt ost kanske? Jag skulle säga att det är mer nötigt än äggigt.
LCHF-brödet har nu ett recept! Ping @Wojtan @ArgBuggen mfl
Nu så :)
Nej, i det brödet groddar man hela vetekärnor och mixar dem sedan tillsammans med jäst, salt och honung. Det sista kan man förstås hoppa över. Här är en länk till en som lyckades: http://livinginthekitchenwithpuppies.blogspot.com/2010/07/babes-get-sprouting.html
Tack för intressent länk! Undra hur mycket kolhydrater det blir i slutprodukten..?
Skicka en kommentar