måndag 19 juli 2010

Hallon och salmonella - två ord som hör ihop?


Frysta hallon är en salmonella risk, precis som med färsk ruccola... Tummen ned! Färska ickesvenska hallon är väl dyra.

Hallonen i skogen är inte mogna ännu, om det ens blir några nu när det bara regnat en timme på tre veckor.
Så vad ska man göra då? Suget efter hemlagad glass med hallonrippel är stort. Att köpa hallonsylt med socker går helt bort och då finns bara hemkokat kvar som alternativ.

Nu ska vi långsamt koka hallonen tills mindre än hälften kvarstår - en osockrad hallonreduktion.
Då måste väl salmonellakillarna vara döda? ;)

--

Hygienkoll det har Joakim Färdig som utbildar i ämnet på företaget Hygienkonsult, kika in på 100 bra sätt att undvika matförgitning. Tack Joakim för att du nu och då svarar på frågor!

--

1 kommentar:

Kari Receptomaten sa...

Lyllos er! Säg till om du behöver plockhjälp ;) Och svar ja på ditt tips :)