tisdag 6 juli 2010

Hembakat knäckebröd - ett perfekt sommarjobb en mulen dag. (tanken var att baka Finn Crisp)

Igår friskade jag upp en av surdegarna och idag blev det experimentbakat knäckbröd, ett lyckat experiment! Eller nja, jag hade tänkt att baka något som liknar Finn Crisp men mitt tålamod att kavla 2mm tunt.. Ja ni förstår ;)
Har du tips, hör av dig!

Surdegsknäckebröd Ingredienser för ca 12 st bröd

200 g aktiv surdeg på råg
200 g vatten
325 g rågmjöl, Änglamark
10 g havssalt
10 g psylliumfrön, hela
10 g linfrö, hela
10 g vetegroddar

Blanda allt i din maskin eller en stor bunke och jobba noggrant ihop. Med maskin ca 10 minuter.  
Låt degen vila en timme eller två på ett varmt och skönt ställe. Dela sedan upp degen i 12 bitar, kavla ut direkt på smörpapper eller liknande. Grädda direkt, 8-10 minuter i ugnen på 200 °C på en varm plåt, baksten eller som i mitt fall en iPinium GSB.
Låt sedan bröden svalna på galler utan bakduk och förvara bröden sedan i en papperspåse eller brödlåda av trä.

Se också ett tidigare knäckebrödsbak med sirap mm.

Baka och knapra lugnt!

6 kommentarer:

Moma sa...

En valsmaskin kanske..? Eget knäcke, I'm impressed!!

Mia Ankarvall sa...

Funkar det inte med en pastamaskin?

Kari Receptomaten sa...

Gillar pyssla :)

Kari Receptomaten sa...

Vals / pastamaskin helt klart värt att prova :) Tack!

Lisa sa...

Jag använder min pastamaskin för att kavla ut knäckebröden, går på ett litet kick och de blir supertunna och frasiga!

Nu ska jag prova mig på ditt knäckebrödsrecept!

@Spisat sa...

Smart! Det hade jag aldrig kommit på :)


Sänt från min Nokia N8
__
_
----Originalmeddelande----
Från:Disqus
Sänt: 05-07-2011, 18.26
To: receptomaten@gmail.com
Ämne:[receptomaten] Re: Hembakat knäckebröd - ett perfekt sommarjobb en mulen dag. (tanken var att baka Finn Crisp)


NOTE: This comment is waiting for your approval. It is not yet published on your site.
======