söndag 25 juli 2010

Istället för potatis - #lchf (direkt från köket)


Att köra med LCHF innebär att stapelmat som potatis, pasta, ris och liknande inte längre är bra alternativ.
Vad gör man då? Blomkål!
Gratinerad blomkål med lite smör och (rätt mycket) grädde blir fantisiskt gott, nästan så man inte behöver den där köttbiten eller hamburgaren till...
Slänger in ett tips till, potatismos fast på blomkål - hallelulia så gott!
Luktar illa säger någon nu..? Ett par stänk citron i kokvattnet fixar det!

7 kommentarer:

John Dester sa...

Går det bra med din lchf? Det skulle vara kul att se om det är en fungerande metod för dig. Själv tror jag inte riktigt på sådana här metoder. Jag tror på mer energi ut än in.

Kari Receptomaten sa...

Mer energi ut än in är helt rätt (gammalmodig som jag ändå är..).
Jag kör lchf mer som sympati då frugan kör det och för att jag är den som lagar mesta maten (plus att jag är obotligt nyfiken av mig).
Det går kanonbra för henne och säkert för mig med men den vinst jag upplever är att jag inte är sötsugen alls och känner mig mycket sällan hungrig. Ett konkret exempel är att konsumtionen av Coca-Cola är noll liter i veckan jämfört med minst en halvliter om dagen innan.
Så för mig är lchf just nu ett experiment mer än en metod - går jag dessutom ned i vikt får det bli en bonus :)

johndester sa...

Att sluta med Coca-Cola måste ju ses som en ofantligt bra metod i sig! =)

Om ni trivs med det så är det ju bara att köra vidare på det! Jag skulle nog inte kunna göra det, gillar potatis för mycket (åt färskpotatismos med tomatsalsa på till middag och gjorde gnocchis häromdagen)!

Kari Receptomaten sa...

Colan är hur funkis som helst att lägga av med men just potatis och kanske ännu mer bröd är öken att vara utan med. Nu har vi en bunt kottar som äter som vanligt av allt så det innebär lite godis som potatis och bröd till mig ändå :)
Brödet är lite av ett dubbelt problem, jag älskar både att baka och äta det... ;)

johndester sa...

Baka bröd är ju verkligen själafröjd. Förstår dig verkligen med det. Jag gör iofs en hel del bröd och ger bort så man måste ju inte sluta baka bara för att man inte får äta. Slår mig nu att jag inte gjort surdegsbröd hemma än. Bara för det skall jag sätta surdegskultur nu! =)

Kari Receptomaten sa...

Och jag borde mata mina - tack för påminnelsen!

Åsa sa...

Haha, blomkålsmos - precis vad jag gjorde en variant av i helgen :-) Regnade hela dagen och var helt enkelt inte sugen på rå blomkål så jag var tvungen att fixa till den på något sätt. Och det utan LCHF-diet minsann ;-)