onsdag 14 juli 2010

Lilla klimatmålet - byt ut sex portioner kött på grillen mot fågel, fisk, grönsaker eller rotfrukter sparar du in ungefär 18,8 kg CO2

Visste du att miljön påverkas av vad du äter? Att grilla hör sommaren till men genom att byta ut sex portioner kött på grillen mot fågel, fisk, grönsaker eller rotfrukter sparar du in ungefär 18,8 kg CO2.

Du kommer förmodligen också hänga en hel del i solen på stranden i sommar och det är viktigt att du får i dig tillräckligt med vätska. Om du byter ut två liter köpevatten mot kranvatten om dagen så har du sparat in cirka 2,7 kg CO2 på en vecka. 

Lilla klimatmålet är ett klimatmål där ditt eget CO2-löfte faktiskt räknas och gör skillnad. Genom att gå in på hemsidan och dra i reglage där du talar om hur mycket du är villig att spara in på olika aktiviteter är du med och bidrar till en renare värld. Målet är att få bort 750 tusen kilo koldioxid fram till den 5 september. Det är ungefär som om du lät bli att ta bilen 84 varv runt jorden. Det tror vi att vi tillsammans kan uppnå!

Surfa in på www.telgeenergi.se/lillaklimatmalet, dra i reglagen och avlägg ditt CO2-löfte för sommaren.

Även små insatser räknas och allt handlar i slutändan om vad var och en gör för miljön. Hur mycket kan du bidra med i sommar?

1 kommentar:

Alma Mater sa...

Jag har lite svårt att helt avstå köttet men borde absolut äta mer fågel. Kranvatten släpar jag runt på jämt. Har en flaska med etiketten "kranvatten" ;)