fredag 16 juli 2010

Off Topic: Mixero - en Twitterklient att räkna med. Både för iPhone och desktop via .Air

Detta inlägg handlar inte om mat. Det handlar om en Twitterklient för iPhone och/eller din dator. Mixero ActiveList

Första intrycket: Rörigt.
En timme senare: Ok.
Ett dygn senare: Kanon!

Den tekniska tröskeln är väl hög, här kommer majoriteten av dem som är nyfikna på Mixero gå tillbaka till TweetDeck eller vad man nu kommer ifrån.
För den nyfikne & envise som har tid att labba finns här en guldgruva.
 
Ge Mixero en dag och du vill inte vara utan det!

Att jämföra tex TweetDeck med Mixero blir komplicerat, men ett försök: I Mixero finns en sk ActiveList, detta är centralpunkten i ditt flöde - själva hjärtat. Det är ActiveList som gör Mixero till en lugn upplevelse i kvitterbruset. Den "stress" man kan uppleva med andra twitterklienter finns inte alls.

Mixero ger dig det som du vill ha ur flödet så som du vill ha det, på jobbet eller hemma med hjälp av olika presets som du växlar mellan sekundsnabbt. Punktbevaka enstaka människor eller grupper.

Utöver ActiveList finns många små men ack så goda detaljer som jag inte ens visste att man behövde. Mixero är fantastisk väl genomtänk så här långt och om framtiden gissar jag är ännu bättre. Som inbiten TweetDeckanvändare vågar jag påstå att allt som finns i TD finns i Mixero fast på ett smartare sätt. Extra allt.

Mixero i transperent lägeMixero är en doldis i klientträsket och ni som provat Yoono kommer att kunna känna igen “annorlundaheten”. För att göra en udda jämförelse - från Volvo till Saab om ni förstår ;)

Transparentläget i programmet är redan en favoritfunktion och det som utmärker, gör det du skall (jobba?) och låt Mixero ActiveList ligga i ett lager på, jag tror ni förstår hur jag menar om ni kikar noga på bilden här intill som är klickbar..


Läs också vad Therese tyckte vid ett snabbtest av Mixero. Alla features är prydligt listade här.

Frågor och svar tar vi i kommentarsfältet här nedan, please! (Mao, ej på Twitter & FB så slipper jag svara flera gånger på samma fråga :) )  

5 kommentarer:

Magnus E sa...

Har inte använt det ett dygn än så jag låter det ligga kvar ett tag än men direkt kan jag säga att jag INTE tycker om:
1. Att det riktigt tuffa Avatar Mode automatiskt ligger ÖVER allt annat (hittar inte att det ska gå att ändra så det inte ligger överst hela tiden).
2. Om man öppnar fler fönster för exempelvis replies, DM's och så vidare så förminskas inte de när man går in i Avatar Mode utan ligger kvar överst så man måste stänga de och då måste klicka igenom och öppna alla fönster manuellt ett och ett åt gången när man går ur Avatar Mode.

Kari Receptomaten sa...

@SweDuck: Om #Mixero: 1. Instämmer, en "fade"-funktion vore snyggt. 2. Inte säker på hur du menar, har nog inte utforskat den biten ännu..

Undra var man kan lämna synpunkter & buggrapporter - måste kollas :)

Magnus E sa...

Om du väljer att öppna fler fönster, exempelvis med dina svar, direktmeddelanden eller vad du vill (pil upp tror jag ikonen hade när man gått valt vad man vill se) så döljs inte de när man går in i Avatar-läge. Man måste alltså stänga de helt om de inte ska ligga och ta plats och vill man ha upp de igen måste man gå igenom alla och öppna var och en för hand.

Kari Receptomaten sa...

NU är jag med. Förstår hur du menar och samtidigt undrar jag hur det är tänkt. *Klurar*

Therese Reuterswärd sa...

Du har rätt. Man ska ge det lite mer tid! Men jag är otålig och då går såna här gruvligt avancerade appar bort. Bra recension dock!