Den relativt nya svenska nationalrätten tacos är mer eller mindre älskad av alla. Nu har vi på Recept o Matens redaktion laborerat med ett alternativ till tacoskal av majs - tacoskal av ost! Detta är ett alternativ för det tacossugne lchf:aren.
Nej, bilden visar inte en taco - det är inget fel på dina ögon ;)
Ingredienser för två tacoskal:
2 dl riven ost, ca 80 g. Välj en normalfet till fet ost.
1 msk vetemjöl (går att utesluta)
1 krm spiskummin
1 knivsudd cayennepeppar
Gör så här:
Starta ugnen och ställ in den på 225° C. Riv osten med den grova sidan på rivjärnet. Lägg osten i en rätt rejäl bunke och strö på vetemjöl och kryddor, rör om tills osten tagit upp vetemjölet och kryddorna. Lägg två högar ost på smörpapper eller sk evighets smörpapper av teflon, fördela osten till två runda 10-12 cm stora “högar”. Ställ in plåten i ugnen 5-6 minuter tills kanterna precis börjat få färg. Ta nu ut plåten, låt vila 1-2 minuter innan du flyttar över de varma ostplattorna i var sin skål eller djup tallrik så de får svalna och få rätt form.
Låt nu skalen svalna ordentligt i sina formar så får du perfekta taco skal av ost. Sen gör du precis som vanligt! Bon Appétit!
2 kommentarer:
Vad gött det låter!! Älskar ost!
Så coolt. Men hur kommer det sig att de inte smälter när du har varm köttfärs och liknande i dem?
Skicka en kommentar