måndag 30 augusti 2010

Baconlindad sparris och fuskpotatissallad - enkel middag eller matigt snacks!

Baconinlindad sparris och fuskpotatissallad - mätt på rätt sätt och definitivt inom ramen för latmat och om man vill även rätt enligt LCHF.

Baconlindad sparris

Du behöver till två portioner:

10 skivor bacon
1 burk grön sparris - Green Giant
3 msk parmesan
Gott salt (Karl-Johan)
Svartpeppar
2 msk smör

3 st ägg, hårdkokta
2 dl matlagningsyoghurt 10%
2 msk majonnäs
½ dl vispgrädde
½ rödlök, hackad
Dill, salt, vitpeppar

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225° C, smöra en ugnssäker form med smör, linda bacon runt sparrisen två och två, riv över parmesan, salta och peppra försiktigt. Gratinera i 8-10 minuter.

Under tiden gör du den falska potatissalladen, rör ihop matlagningsyoghurt med grädde, majonnäs och rödlök, klipp i dill och sist hackat ägg. Rör om och smaka av med salt och vitpeppar.

Låt smaka!

3 kommentarer:

Wallinssyatelje sa...

Verkar jätte gott :p Kan inte rätten vara en bra förrätt också?
Hoppas du får en fin och bra vecka
Kram Anna W

@Receptomaten sa...

Självklart! Hur kunde jag missa det? Förrätt är kanon :)

Alma Mater sa...

De där pinnarna verkar väldigt smaskiga! Nu blev jag ju hungrig igen!