måndag 23 augusti 2010

Bregott på smörgåsen i Kramfors! Vad äter dina barn i skolan?

Skolbarnen i Kramfors ska få Bregott från och med idag när skolan börjar, en liten nyhet i det hela men ett steg i rätt riktning!
Läs mer på Allehanda.se 

Blid: Arla.Har du koll på vad dina barn äter i skolan? Lätta på mackan och lättmjölk till?

2 kommentarer:

Moma sa...

Jag är inte så orolig över vad de har på mackan. Många skolor har Bregott och mellanmjölk, i alla fall de jag jobbat på. Däremot är jag orolig över skräpet många barn får på sin tallrik. Nästan allt kött är malet, även grytbitar. Då kan man ju misstänka att det inte är kött av bästa kvalité.

Lustigt nog fick vårt skolkök något pris (tror det var av kommunen) där köket lovordades bland annat att vi hade "hemlagad mat"- vilket inte på långa vägar stämde. Under loven är det nästan bara potatisbullar, köttbullar, pannbiff, järpar, pannkakor, plättar som serveras. Jättesmart, för då kan halva köket ta ledigt medan andra halvan värmer färdigmat.

Moma sa...

Meh... Jag hade ju inte skrivit klart ju! Och nu vet jag inte vart i svamlet jag var. Kontentan var i alla fall att jag blir ledsen av att se vilken usel mat våra skolbarn (inte alla) blir serverade och att det inte riktigt framgår av matsedeln hur illa ställt det kan vara och då är det inte lätt för föräldrar att trycka på.

Ibland är knäckebrödet och mjölken det bästa de kan få i sig i matsalen, inte bara det godaste utan också det bästa ur kvalitétsynpunkt. 2010 med all kunskap vi har om mat, Suck!