torsdag 26 augusti 2010

Danska Rynkeby satsar stort på Sverige - vi är dåliga på att dricka juice… #Matnytt

Rynkeby / Arla skriver i ett pressmedelande: “Drygt varannan person i Sverige tror att juice innehåller socker, konserveringsmedel eller andra tillsatser*, trots att juice per definition är en ren fruktjuice utan tillsatser. Ingenting annat får kallas juice.” (* undersökning gjord av Userneeds, februari 2010)
RynkebyJuicerna Apelsin & Apelsin Passionate står på kylning och provsmakning kommer ske snart på en blogg nära dig..
Jo, nu har vi smakat och konstaterar att Rynkebys juicer är goda och väl godkända. Barnen tycker att Apelsin Passionate smakar så pass bra att den fick bli drycken till "fredagsmyset" före läskedryck!

--

Länk som svar på alla kommentarer finns här från Rynkeby - tack för respons!

6 kommentarer:

Moma sa...

Hm, vad konstigt luddigt deras pressmeddelande var. Juice innehåller ju faktiskt ganska mycket socker (fruktsocker) även om man kanske inte tillsatt extra socker. I skolan finns riktlinjer som säger att barnen inte ska dricka mer än ett glas juice till till exempel mellanmål, för att inte sockerintaget ska bli för stort under en dag.
Många juicer görs också av fruktkoncentrat, då har man processat frukten ganska hårt (mycket av det nyttiga i frukten försvinner) och i de fall får man tillsätta det som gått förlorat i den processen. Så juice är inte likställt med frukt som många juicetillverkare vill ge sken av.
Men drick det gärna för att det är gott.Det är också ett förträffligt drinkvirke:)!

Alma Mater sa...

En favorit är vodka + limejuice! Mycket gott och väldigt nyttigt!

Moma sa...

Åh, min är Brämhults färskpressad hallon- och lime juice, som serveras halvfryst med rom och extra lime, farligt gott!

@Receptomaten sa...

Alma & Moma: Om vi nu är "dåliga" på att dricka juice borde det då finnas grogg & drinktips på förpackningen alt. tillverkarens webb? Visst man ska inte uppmuntra konsumtion av alkohol men ändå :)

Daniel Brahneborg sa...

Det där med "inget tillsatt socker" är lömskt, eftersom fruktsocker är mycket mer fettbildande. Som juice så får man dessutom lätt i sig väldigt mycket mer än om man hade ätit själva frukten. C-vitaminer är bra, men drick med försiktighet.

@Receptomaten sa...

Rynkebys juicer är provsmakade med gott betyg och svar/resonemang från Danmark om socker i juice.