onsdag 18 augusti 2010

En kokbok som skapar storm: Ulrika Davidsson, LCHF på mitt sätt.

“GI” Ulrika Davidsson kommer med en ny bok som heter LCHF på mitt sätt. So far so good.
Det intressanta är hur mottagandet av denna kokbok mer eller mindre delar LCHF-Sverige i sk “lchf-nollare” och “lchf-liberaler” Här följer ett par länkar som är rätt intressanta att läsa, speciellt kommentarerna - folk blir förbannade och debatten blir i alla fall för mig skrattretande.
Det är fascinerande att vuxna människor engagerar till den milda grad med nästan religiös fanatism.

Det hela börjar på Kostdoktorn: http://www.kostdoktorn.se/ny-lchf-kokbok-eller (över 200 kommentarer)
Doktor Dahlqvists blogg vill också vara med: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/ulrika_davidsson_lchf_på_mitt
LCHF-ankdammen har visserligen inte ämnet uppe i klarspråk (ännu): http://blogg.passagen.se/lchf-ankdammen

Lchf är en het potatis. Spännande fortsättning följer törs jag lova.

9 kommentarer:

Annika D via en hjälpande hand sa...

[Receptomaten, Jag försökte också kommentera på din blogg, men det kom inte in. Antingen förstod jag inte hur jag skulle göra, och jag är ändå troligen normalbegåvad, eller också fungerade det inte.
Min kommentar var angående att du tyckte det var skrattretande att det var 200 kommentarer på Kostdoktorns blogg ang Ulrika D:s bok.
Jag menar att detta är demokrati. När en fråga engagerar många människor som läser en blogg och har åsikter, då blir det många kommentarer - och det är inget att skratta åt.
Däremot kanske man inte orkar eller har tid att läsa alla kommentarer, och det är demokratins problem.]

Goran van Den Buske sa...

[Receptomanen: Kunde inte kommentera på din blogg."Error".
Ytterst få är fakirer och nollar kolhydrater. Men frågan är hur liberal kosten kan bli innan vi är tillbaka till ruta ett - SLV:s kostråd - "fast med lite mindre kolhydrater". Risken finns kanske. Därför anser några vi skall vara lite uppmärsamma på nya strömmningar. Så kosten verkligen fungerar för sjuka, överviktiga och sockerberoende. Att inte hela grundkonceptet offras för en alltför stor önskan att vara main stream. Diskussioner om detaljer helt enkelt.]

Goran van Den Buske sa...

[Receptomanen: Kunde inte kommentera på din blogg."Error".
Ytterst få är fakirer och nollar kolhydrater. Men frågan är hur liberal kosten kan bli innan vi är tillbaka till ruta ett - SLV:s kostråd - "fast med lite mindre kolhydrater". Risken finns kanske. Därför anser några vi skall vara lite uppmärsamma på nya strömmningar. Så kosten verkligen fungerar för sjuka, överviktiga och sockerberoende. Att inte hela grundkonceptet offras för en alltför stor önskan att vara main stream. Diskussioner om detaljer helt enkelt.]

Hjälpande handen sa...

Goran van Den Buskes kommertar är via en hjälpande hand. Det gick inte att skriva ett så långt namn. Radera detta meddelande om det är ovidkommande.

@Receptomaten sa...

Annika D, jag är ledsen men du tolkar mitt "skrattretande" lite knasigt. 200 kommentarer är respekt och inte annat. Den pajkastning eller vad man ska kalla det för, är skrattretande - "i alla fall för mig" som jag skrev. Hoppas mitt förtydligande duger :)

--

Att du inte lyckades kommentera på min blogg är olyckligt, undra vad som gick fel? Hör av dig till mig om du vill så ska jag hjälpa dig, din kollega Bosse Z har mitt telefonnummer och min mailadress.

@Receptomaten sa...

Tack Göran för din kommentar! Vad hände när du försökte kommentera? *nyfiken* Du är också välkommen att höra av dig, mailadressen finns på bloggen.

@Receptomaten sa...

Tack, skönt att du lyckades och hade tiden och lusten att hjälpa!

Ninja Ister sa...

LCHF-facister, kallar jag dessa fanatiker för. Noll humor. Noll vidsynthet. Noll tolerans.

@Receptomaten sa...

Ninja Ister: Jag förstår att du väljer att inte kommentera på bloggar och skriva på olika fora om det bara slutar i pekpinnar och trams. Bra blogspost du skrivit! http://isterister.wordpress.com/2010/08/18/driv-inte-med-lchf