torsdag 19 augusti 2010

Extrasaltat smör från Finland - Valio gör gott, igen! #matnytt

Att Valio tillverkar gott smör är ingen hemlighet. Nu finns det som extrasaltat och är alldeles extra gott, femte paketet på lika många veckor är halvvägs.. :)

Gott, gotti gott gott!

I Juni 2009 fick jag chansen att få smaka på Valios normalsaltade smör och då fick smöret tummen upp. Precis samma ord skulla passa in här och nu men vi går raskt på betyget! Betygsskalan är omarbetad sedan 2009 och nu heter det smakjägare, för att vara mer precis talar vi om fem smakjägare. Full pott, köp hem och njut - Valio har gjort det igen!

9 kommentarer:

Anna Forsberg sa...

Slår gärna ett slag för deras laktosfria smör oxå. Det smakar som vanligt smör, helt enormt gott!

@Receptomaten sa...

Måste provas, har på något mystiskt sätt missat den helt.. Tack för tipset!

fuldrutt™ sa...

Vi körde blindtest här hemma för ett drygt år sen mellan olika smörfabrikat. Valio, Arla och nåt mer jag inte minns nu. Alla fem i familjen hade Valio som segrare. Testet var blint för alla utom mig...

Det var dock det normalsaltade vi provade då, det extrasaltade har vi inte provat.

@Receptomaten sa...

Fuldrutt: Åh, sånt är kul! Svårt och lärorikt å! Det är nog smart att göra som ni gjorde med normalsaltat eller ännu bättre oslatat och salta själv för att inte lura sig själv om du förstår hur jag menar.

Pialottan sa...

Valio har så gott smör.. köper alltid det nu.. extrasaltat ska jag kolla i Maxihyllan på lördag:)

Alma Mater sa...

Birgitta Höglund hävdar att hon föredrar Valio eftersom de har mindre vatten i smöret än Arla så det stänker mindre. Måste nog köpa ett paket och prova!

@Receptomaten sa...

Utan att ha testat på "vetenskaplig" nivå är jag nog enig i frågan. Iofs, värmer man smöret långsamt hinner vattnet avdunsta innan fettet börjar sprätta än att ha en tokhet platta/panna.
Måste testas.

Heidi Backman sa...

Salt i smör var ju Valios stora innovation nån gång mellan världskrigen. Det vara bara Finland som framgångsrikt lyckades exportera smör till England, med fraktfartyg. Andra länders smör härsknade under den långa resan. Sverige insåg först efter tio år hemligheten med det finska smöret!

@Receptomaten sa...

Ett stycke härlig mathistoria! Tack för kommentaren!