måndag 16 augusti 2010

#Formex 2010 i backspegeln - fräschare 50 åring finns inte!

Formex 2010 är slut och jag törs lova att alla har mer eller mindre ont i ben och rygg, men det var det värt tio gånger om! Mässhallarna A, B och C var fyllda till bredden med allt från leksaker, tyger, ljus, papper, hantverk, kläder, möbler, småprylar, köksredskap och en hel del ätbart.

Det här var en fackmässa utan försäljning så de vanliga nasarna som man hittar på alla mässor och marknader slapp man helt - riktigt skönt!
Här kommer ett gäng bilder som beskriver hur mässan såg ut för mig och vad som tilltalade mig lite extra.

Formex201001 Det var mycket teer på plats, givetvis passade jag på att göra en djupdykning i Rooibosens läckra land. Mer om teer kommer senare i höst.

Formex201002 Att få smaka sig genom mässan är inte bra för figuren, flera koppar utsökt espresso med tillbehör avnjöts.

Formex201003 Efter sött kommer suget efter salt och stark, en orange burk från Spanien fick strumporna att krulla sig. Salsa Brava är en sorts paprikakräm. Mer om den kommer i ett senare inlägg.

Formex201004 Godis för fullvuxna, dessa helt utan essenser - bara riktiga droppar med originalspriten - mums!

Formex201005 Här har vi mer te, Zebeda blev snabbt en favoritmonter, dels för den fantastiska arom som spred sig och dels för det otroligt sköna golv företaget hade skaffat för sin personal - vi besökare fick också njuta/vila!

Formex201006 En av topp tio grejerna, dansk designad skärbräda och på en sekund viks ihop till ett durkslag - detta är en framtidsprodukt för kök, vildmarksliv, båt och husvagnsfolk.

Formex201007 Klick, var god skölj! Hoppas jultomten kommer med ett par sådana här till mig :)

Formex201008 Att rulla in en HD (är det väl?) till träskomontern måste vara slugt som 17 - här kryllade det av människor hela tiden. Här fanns de mest märkliga clogs jag sett i hela mitt liv!

Formex201009 Här är framtidens bärkasse som jag tycker det borde vara lag på, starka tvättbara outslitliga. Mer info på BAGGU.

Formex201010 I C-hallen fanns inte så mycket som fångade mitt intresse men Shantis lugna hörn tilltalade extra.

Formex201011 Snyggaste teburkarna på mässan, givetvis fanns här Rooibos - mums!

Formex201012 En dansk kvinna har vigt sitt liv till kryddor, odlade i liten skala från världens olika hörn och presenterade på bästa sätt - här stannade vi på en 25 minuter lång lektion - lycka!

Formex201013 Mästerverk i rostfritt, tyvärr till priser som den mest grillintresserade backar för, upp till 4300 Euro + moms. Titta är gratis, likaså drömma.

Formex201014 Här började det med älgsalami och slutade med en fantastiskt god balsamico på björnbär från Solliden på Öland.

Formex201015 Karameller, det fanns många som hade strutar - här har vi… Orange! ;)

Formex201016 Massörerna var också trötta, kvällen innan hade det varit Formex 50 års fest som hade satt spår, både i ben och som huvudvärk. En utställare hade dansat oavbrutet i fyra timmar, han såg inte fram mot att packa och åka till nästa mässa…

Formex201017 Mumin eller Moomin som det heter visade mängder med läckra saker, allt från porslin till badsvampar, humorfyllda glasunderlägg till ekoreko bärkassar. Och godis förstås! Hejja Mumin!

Formex201018 Äggkoppar med unik design av en sprudlande pigg och glad Sophia Wallgren. Mer om dessa spermieäggkoppar på hennes blogg.

--

Fler inlägg om Formex finns här på bloggen, bläddra nedåt i flödet, klicka här för att komma till startsidan. Frågor om bilder och produkter svarar jag gärna!

4 kommentarer:

Hedwig sa...

Tack för titten, måste bara åka på en Formex mässa nån gång. Skärbrädan, Baggu och äggkopparna - vill ha !

Alma Mater sa...

Glad för din skull! Helt fantastiska bilder! Men jag ÄR avundsjuk!!!! Grön av avund!
/Hulken!
;)

Alma Mater sa...

Den skärbrädan ska bli min!

@Receptomaten sa...

Alma-Hulken: *LOL* Ja, den brädan är slug som rackarns, perfa både hemma och i vildmarksköket :)