lördag 28 augusti 2010

Gissa doften.... Lukten.... Eller något....

Surströmming på g!

8 kommentarer:

darksidedesign sa...

Doften: Urk
Tillbehören: Mums

@Receptomaten sa...

Vilka tillbehör _ska_ det vara? Mjukt eller hårt tunnbröd? Rödlök, mandelpotatis? Frågan är öppen för alla suringentusiaster!

darksidedesign sa...

Äter ju inte själva fisken. Vi kör rundpotatis, lök, tomat, gräddfil med dill på Gene tunnbröd eller hembakat ljusungsbröd. Sist blev det en laxklämma.

@Receptomaten sa...

Aha, men...? Äter inte alla norrlänningar surströmming?! ;)

Alma Mater sa...

Nä! Jag har norrländskt blod och jag gillar också tillbehören bäst. De flytande! För man dricker väl egentligen mjölk till? ;)

@Receptomaten sa...

Ja, hur är det - mjölk eller inte till surströmming? För mig låter mjölk som den "värsta" drycken till någon som redan är jäst och ska bubbla i magen.. ;)

@Receptomaten sa...

P Bobban sa: "Det måste vara mjölk till surströmmingen för annars mår inte magen så bra" och "Hmm vad jag har hört så är det endast mjölk till men jag kan ha jäääätte fel"

@Receptomaten sa...

Brommakocken sa: "Klart det ska vara mjolk till surstromming, kom igen nu!" och "Du kan ta nubben i ett glas bredvid mjolken! Det blandas anda i magen ;-)"