tisdag 10 augusti 2010

Hjälp med identifiering av äpple önskas - små, stenhårda och sura. #matsupport

Vad för sorts äpple är detta? Äppelträdet levererar mer än någonsin.. Men äpplena är små, sura och elakt hårda. Det går heller inte att lagra äpplena en längre tid om det är till någon hjälp i äppelidentifieringen.

Äpple01 Äpple02 Äpple03 Äpple04 Äpple05 Äpple06 Äpple07

8 kommentarer:

Kryddburken sa...

Klart att dom är små nu, det är ju vinteräpplen och dom växer nog lite till ska du se! Skördas efter första frostnatten! Svårt att säga såhär tidigt vad det är för sort...

Kryddburken sa...

Ett tips är att "gallra" ur små äppelkart som sidan vid sidan av de större så får du bättre och finare skörd! Ge till skogen...

Kryddburken sa...

som SITTER vid sidan av de större, ska de stå!

Minna sa...

Hej där! En award finns att hämta på min blogg!

Kari Receptomaten sa...

Karten får rådjuren, älgen & björnen en bit från huset :)
Äpplena i fråga blir inte större hur mycket man än gullar med dem, tyvärr. Kanske ska skicka ned ett par till dig om någon månad? ;)

Susanne Fransson sa...

Du säger att frukten är liten, sur och hård och då kommer jag att tänka på att det kan vara vildäpple, alltså något självsått. De brukar bli så där, vill man ha ätbar frukt får man ympa trädet.

Kari Receptomaten sa...

Trädet har varit lika stort i höjd/omfång sen 20 år, det har beskurits men aldrig ympats (måste kolla vad det egentligen innebär). Just i år är det rekordmycket frukt - teori om varför det efter så lång tid säger "pang" och växer som 17?

Tack för förslaget!

@Receptomaten sa...

#Matsupport // Duktig på äpplen? Har fått lite hjälp och är nästan nöjd men hoppas att någon kan bjuda på fler teorier!