tisdag 24 augusti 2010

Kul kex för barn & vuxna - Svampbob & Dora

Må hända att det är fånigt eller onödigt men varför inte? Kexen är förpackade två och två och blir på så sätt enkla att både ta med sig och administrera - att få den grinigaste lilla kotte att förstå att det är slut när förpackningen är tom :)

SpongeBob 168 g McVitie's Dora 150 g Svampbob & Dorakexen är inte direkt hälsoprofil men det är bättre än motsvarande mängd fulchoklad eller annat godis.
Antalet smakjägare i betyg: Barnen ger en femma (!) och i vuxna en trea - bra smak, bra förpackning men något mer fibrer hade Mc Vitie’s kunnat baka in i kexen..

4 kommentarer:

Reneebacke sa...

På vilket sätt är det bättre än en bit Marabou mjölkchoklad (för att ta ngt som jag antar liknar chokladen på kexet - mina barn äter ju glatt 70% Lindt, men det är kanske inte helt rättvist att jmf med ;-) menar du?

Inte kritisk, bara nyfiken :-)

@Receptomaten sa...

@reneebacke: Våra barn gillar inte alls "vuxenchoklad" men det beror säkert på att dem inte fått smaka in sig i den skolan ännu.. Tack & lov ;)
Min tanke när jag jämför kexen med godis är att kexen i sig innehåller just annat än rent godis - ett kex är ändå ett kex och ger/gör säkert mer nytta i magen.
Tyvärr är kexpaketen redan återvunna så någon närmare innehållsdeklaration kan jag inte bjuda på i denna stund :/

Reneebacke sa...

Vi började ge dom 70%ig choklad som första smakis i godishäradet :-)
Själv tänkte jag att den typen av kex inte sällan innehåller härdat fett och jag undviker sötade kex helt. Vi har precis kalasat på Finn Crisp med mögelost på till mellis (4-åringen föredrog vanlig hårdost) och jag föredrar nog "ren" choklad i fortsättningen också när det ska vara lite festligt :-)

@Receptomaten sa...

Goda nyheter! Läser på paketet: Inga transfetter, inga färgämnen, inga konserveringsmedel :)
--
Finn Crisp är gott, konstigt nog gillar våra barn sura och mörka bröd.. Kanske för att jag gärna bakar surt, hårt och finskt? :D