lördag 21 augusti 2010

Melkers Falukorv original - finfalu. Eller nja, bättre i alla fall..

Melkers Falukorv original, 71% kött och helt utan emulgeringsmedel, förtjockningsmedel och ett minimerat antal andra E-medel.

Melkers Falu Korven är fast och fin, knivbladet blir inte vitt av fett och smakar gott redan rå. 30 kr (extrapris) kostar en 800 grams ring. Korven håller formen fint efter tillagning och bjuder på bra kryddning som hela familjen gillar. Konsistensen på den lagade råvaran är kanonbra.
Vi känner att detta är en finfalu, en vinnare och helt klart en av det bättre falukorvarna vi testat som kommer från en vanlig livsmedelsaffär.
Antalet smakjägare i betyg blir fyra av fem möjliga.   

Melkers Falu innehåll

Mätta, belåtna och nu nyfikna vänder vi på förpackningen och kikar på detaljera. Innehållsförteckningen ser helt okej ut men här finns en detalj som vi hakar upp oss på. Köttråvara: Danmark, Sverige.
Om man nu ska göra en “premiumprodukt”, en bättre falukorv och rida på konsumenternas goda medvetande - varför blandar man då i kött som inte är svenskt?
Ingredienserna listas fallande ordning, dvs det det är mest av i en produkt står först, betyder detta då att det är mer danskt kött än svenskt i Melkers? Jag tror att det är så. (Tar reda på och återkommer)

--

Tidigare testade falukorvar: Coop X-tra och Scan Lantfalu.

--

7 kommentarer:

@Receptomaten sa...

Imorgon blir det ett nytt test av falukorv - då ligger Scan standardfalu på skärbrädan för provsmakning, provstekning och bedömning av en hungrig och sträng jury ;)

Andreas Thell sa...

Tagit kontakt med Melkers och frågat varför de kör blandat kött? Hade varit intressant att veta.

@Receptomaten sa...

Frågan är skickad om korvens innehåll! Svar kommer förhoppningsvis här direkt :)

Goran Olsson sa...

Hej, kul att läsa positiva omdömmen om vår korv !
Vi väljer råvara där vi får bästa kvalite för pengarna, eftersom vi prioriterar kvalite framför ursprung.
Vad beträffar ingredienser så anges dessa efter fallande viktordning, men av någon underlig anledning säger reglerna att ursprungsländer ska anges i bokstavsordning.
M.v.h.
Göran Melker Olsson

@Receptomaten sa...

Tack Göran Melker Olsson för svar! Nu måste jag ställa en fråga till, hur är fördelningen på köttet i korven?

Goran Olsson sa...

Eftersom vi som jag tidigare sagt väljer ursrungsland med hänsyn till var vi köper bästa kvaliten till fördelaktigt pris så kan fördelningen svänga något. Just nu är ca 40 % av köttet svenskt o 60 % danskt, men om en månad kan förhållandet vara det omvända.
Göran Melker Olsson

@Receptomaten sa...

Tack ännu en gång för svar i falukorvsfrågan! Fler frågor kanske kommer från läsarna och jag hoppas att det är okej för dig i så fall :)