måndag 30 augusti 2010

Oktoberfest 2010 - 200års jubileum! Årets oktoberfestöl skall smakas.. #Matnytt

Den första september släpper Systembolaget årets öl till oktoberfesten - som dessutom firar 200 år i år.
Oktober Fest x3 Arboga Oktoberfest är en nyhet för i år, Samuel Adams Octoberfest och Hofbräu Oktoberfestbier känner vi igen sedan tidigare.
    • Arboga Oktoberfest: 6.5%, 50 cl - 17:50 kr
    • Samuel Adams Octoberfest: 5.5%, 35,5 cl - 17:90 kr
    • Hofbräu Oktoberfestbier: 6.3%, 50 cl - 19:90 kr
Smakrapport:

Arboga Oktoberfest: Doften är läskande och fräsch, skummet vitt mot det gräddiga hållet. Själva ölet är gyllene mot mörkgyllene hållet och smakar snällt maltigt utan direkt beska med goda brödiga toner.
Bubblorna är små små och många som stiger upp ur glaset, vackert nästan underhållande!
Arboga Oktoberfest är ett gott öl-dricka öl och passar bra till svensk husmanskost och mat med mer sting (ej styrka då). Eftersmaken är diskret, nästan obefintlig.

Samuel Adams Octoberfest: Läckert brunaktigt tjockare skum, ölet är nästan colafärgat med små krylliga bubblor. Samuel Adams är söt, nästa väl söt för mig - lång eftersmak med toner av svagdricka och jul. En flaska efter maten är nog mer rätt än innan eller till.

Hofbräu Mûnchen Oktoberfestbier: Vitt skum med sparsamma bubblor i glaset - gillas! Ölet är kristallklart och solgult och doftar av frisk sjö. Smaken är medelfyllig eller drygt så, alkoholhalten är väl balanserad och ger en lättdrucken smakkamrat med precis lagom eftersmak.
Hofbräu Oktoberfestbier är fin fint till mat med potatis och fläsk, tex pitepalt som kräver en dryck som går att dricka i mängd. Fantiserar redan efter surkål och bratwurst till nästa glas!

Inga kommentarer: