fredag 27 augusti 2010

Steget in i finrummet med choklad från Valrhona

Fruktstunden är inställd och chokladen från Valrhona vinkar förföriskt.

Hej finchoklad!

7 kommentarer:

Alma Mater sa...

Jag antar att vi får veta hur den smakade så vi kan bli så där lagom gröna av avund ;)

@Receptomaten sa...

Vi smakade Valrhonas 70% Guanaja och som referens hade vi Marabous 70% - Valrhona chokladen är otroligt len och fin jämfört med Marabous som lämnar små små gryniga grejer i hela munnen.. Och det är inte crisp eller sånt.

Daniel Brahneborg sa...

Jag läste för många år sedan att Marabou conchar (rör chokladsmeten) i 12-24 timmar, och Valrhona i närmare en vecka. Borde ju göra skillnad. :)

@Receptomaten sa...

En vecka?! Jisses & mer där till! Tack för kunskapen!

Reneebacke sa...

Guanaja är en gammal favorit hos mig! Marabous vill jag inte ta i med tång - precis som du beskriver är konsistensen märklig vilket är en ganska bra beskrivning på smaken också om du frågar mig... Blä!

@Receptomaten sa...

Jag förväntade mig skillnad, dock kanske mer på smaken än konsistensen i första hand. Iofs ligger jag på total nybörjarnivå när det gäller finare choklad, men nu har ribban skruvats upp och mer hoppas jag det blir :)

Alma Mater sa...

Man blir bortskämd med smaker och det är inte fy skam!