Vi smakade Valrhonas 70% Guanaja och som referens hade vi Marabous 70% - Valrhona chokladen är otroligt len och fin jämfört med Marabous som lämnar små små gryniga grejer i hela munnen.. Och det är inte crisp eller sånt.
Guanaja är en gammal favorit hos mig! Marabous vill jag inte ta i med tång - precis som du beskriver är konsistensen märklig vilket är en ganska bra beskrivning på smaken också om du frågar mig... Blä!
Jag förväntade mig skillnad, dock kanske mer på smaken än konsistensen i första hand. Iofs ligger jag på total nybörjarnivå när det gäller finare choklad, men nu har ribban skruvats upp och mer hoppas jag det blir :)
7 kommentarer:
Jag antar att vi får veta hur den smakade så vi kan bli så där lagom gröna av avund ;)
Vi smakade Valrhonas 70% Guanaja och som referens hade vi Marabous 70% - Valrhona chokladen är otroligt len och fin jämfört med Marabous som lämnar små små gryniga grejer i hela munnen.. Och det är inte crisp eller sånt.
Jag läste för många år sedan att Marabou conchar (rör chokladsmeten) i 12-24 timmar, och Valrhona i närmare en vecka. Borde ju göra skillnad. :)
En vecka?! Jisses & mer där till! Tack för kunskapen!
Guanaja är en gammal favorit hos mig! Marabous vill jag inte ta i med tång - precis som du beskriver är konsistensen märklig vilket är en ganska bra beskrivning på smaken också om du frågar mig... Blä!
Jag förväntade mig skillnad, dock kanske mer på smaken än konsistensen i första hand. Iofs ligger jag på total nybörjarnivå när det gäller finare choklad, men nu har ribban skruvats upp och mer hoppas jag det blir :)
Man blir bortskämd med smaker och det är inte fy skam!
Skicka en kommentar