söndag 22 augusti 2010

Steka bacon, vilket är det bästa sättet?

Alla klarar av att steka bacon, så är det törs jag lova. Men om man vill göra det på bästa sätt, hur gör man då?
Jag tror att det finns lika många sätt att steka bacon på som det finns sätt att koka ägg på!

Bacon på iPinium GSBI ett par dagar har vårt bacon stekts på vår iPinium platta med bra resultat, både den räfflade och släta sidan har testats. Lägger man pussel får man in ca 20 skivor bacon och det är tacksamt när man när många!

I vanliga fall är det stekpannan (teflon) som gäller för bacon och en liten klick smör under som fått tystna, snabbt och effektivt. Det kvarvarande fettet går in i äggröran som görs direkt efteråt - nytta och smak i perfekt symbios!

Nu till frågan, hur gör du med bacon? Vilken sorts panna? Extra fett? Kanske i mikron? Berätta, jag är nyfiken!

10 kommentarer:

Esroth sa...

Ska man göra mycket så är det lättast att slänga in i ugnen. :-D

swant sa...

Jag steker i gjutjärnspannan utan extra fett. Värme: 8 av12. Vänder när ena sidan är klar, sedan direkt på hushållspapper på en tallrik och spara överflödigt fett i ett kärl för senare bruk. Tar bara 4-5 remsor i stöten. Brukar funka hyggligt.

Kristina Öijeberg sa...

Har läst att man ska lägga baconen i kall panna för krispigast resultat.
Har testat, men tycker att mitt sätt är bättre:
Använder gjutgärnspannan, hyfsat mycket smör (då pratar vi Smör, alltså) och ganska hög värme.

Allan Dalqvist sa...

Jag lägger baconskivorna i en kall stekpanna med teflonbotten. Jag använder inget extra fett utan låter baconet steka i det fett som smälter medan pannan blir varm (plattan står på lite över medelvärme, 8/12).

Minna sa...

Beror på användningsområde naturligtvis. Men om jag enbart ska steka bacon så kör jag på hög värme, utan fett samt en efterföljande vila på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av :)

@Receptomaten sa...

John sa: "i ugnen! smöra en plåt och fyll plåten med bacon. Sjukt smidigt!"

@Receptomaten sa...

Carin sa: "På hushållspapper i micron. Fettsnålt och ännu smidigare"

matmorsan sa...

Just nu kör jag mest med gjutjärnspanna, gärna med lite olja (har ju en mjölkallergiker i familjen). Men teflon är inte att förakta det heller. Start i kall panna utan extra fett är också bra. Just nu har det gått inflation i bacon hos oss. Grabbarna gör ägg och bacon till frukost så ofta de hinner.

@Receptomaten sa...

Heidi sa: "gjutjärnspanna utan fett"

@Receptomaten sa...

Tengby sa: "Långsamt."