torsdag 19 augusti 2010

Vintest i skogen - Aprutium 2008, ekologiskt rött i sin rätta miljö

Tillsammans med våra vänner från Ninasmat.se tog vi kaffepannan, ett gäng hemburgare och en flaska ut i skogen. Myggen kalasade och lika så gjorde vi!

AprutiumJag skulle beskriva Aprutium som medelfyllig eller lite mer där till, fruktigt nästan saftigt, med liten fatton och inte alls så strävt (även om en av rödvinsovana tjejerna tycke det). Färgen är djup blåröd och doften rödvinigt kryddig. Aprutium är ett bra matvin och passade över förväntan till hemburgarna som vi stekte i den medhavda muurikkan.
Hade det varit glöggtider så skulle det vara intressant att göra sin egen inte för söta glögg av vinet, första lilla smaken av vinet sa så till mig - första intrycket ni vet..

Producent: Jasci & Marchesani
Ursprung: Italien, Montepulciano d'Abruzzo
Produktion: Organisk
Druvsort: Montepulciano
Alkoholhalt: 13 %
Sockerhalt: 6 g / L (bra LCHF vin gissar jag)
Artikelnummer: 2331
Pris: 67 kr - 75 cl

Sammanfattning och betyg: Aprutium är mycket prisvärt för sina 67 kr, enkelt att tycka om tillsammans med mer stadig mat (husmanskost rentav?!) och får utan problem fyra smakjägare av fem möjliga.  

Inga kommentarer: