onsdag 15 september 2010

Bläckfiskar på gång! Bläckfiskar i blomkålshav…

Middag på runt 20 minuter - kavla upp ärmarna och drick ett glas mjölk! ;)
Maten lagades på en workshop hos Scan, läs mer om det här.

Scan Mina! Favoriter07

Du behöver till fyra portioner:

1 förp Mina! Små-kryddiga korvar
500 g potatis
300 g blomkål
2 msk smör
2 dl mjölk

Gör så här:

Skala och skär potatisen i bitar. Skär blomkålen i stora buketter. Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av saltvattnet.
Smält smöret i en kastrull och häll sen i mjölken.
Vispa potatis och blomkål ganska slätt. Häll sen i mjölken och rör spegelblankt. Smaka av med salt och peppar.
Dela korvarna på mitten och skär snitt i ändarna. Stek i smör i ca 6 minuter.
Servera bläckfiskarna med ett riktigt hav av mos.
Tips! Om du färgar moset med blå karamellfärg så får bläckfiskarna riktigt skönt vatten att doppa sig i!

Recept: Scan
Bild: Recept o Maten

Inga kommentarer: