Mat och Whiskeyeventet Diageos Costal Whisky Challenge 2010 avgjordes på brittiske ambassadörens residens. En fantastisk kväll som jag aldrig kommer att glömma!
I väntan på de sista gästerna lite förmingel med rökt lax och självklart whiskey i champagneglas.
Här ser vi ambassadör Sir Andrew Mitchells egna köksteam som för en gångs skull inte behövde laga mat.
Vice ambassadör Allison Thorpe trivs i Anders Gjörlings sällskap. Anders är en av Sveriges främsta whiskyexperter och bär en mycket speciell kilt som endast medlemmar i A Keeper of the Quaich får bära.
En annan Anders vi känner igen - Anders Levén som idag bildar jury tillsammans med Allison Thorpe, Eric Gadd, Jan Groth och Anders Gjörling. Att stämningen är hög råder det ingen tvekan om!
Med ett glas 30-årig Tallisker i handen blir man precis så här lycklig :)
En av 3000 flaskor av det bästa tänkbara. Det gick åt ett par sådana här till kaffet efter middagen..
Efter tre förrätter, tre varmrätter och tre desserter hade juryn omsorgsfullt valt laget från Växjö till segrare i årets Diageos Costal Whisky Challenge.
Ordförande Hasse Nilsson Wexio Maltwhiskysällskap utbringar en segerskål och tackar för en god kamp.
--
Recept och bilder på maträtterna som Wexio Maltwhiskysällskap, Ystad Malt Whisky Society och Nynäshamn Whisky Society kommer under helgen på en blogg nära dig!
--
1 kommentar:
Du är ute på mycket roligheter och trevligheter! Jag kan inte annat säga än att jag är lite avundsjuk över dina äventyr! Men kan inte heller säga annat än att du är rätt man på rätt plats!
Kram!
Skicka en kommentar