torsdag 2 september 2010

Hackman XXL - stekpanna. Nu är den helt slut efter dryga 10 års slit.

Trotjänaren från Finland, stekpannan från Hackman går nu till historien efter dryga 10 år. Med goda vitsord skall tilläggas!

HackmanXXL Om man tittar noga på (klickbar bild) den nedre vänstra delen kan man se att beläggningen är sliten. Stekpannan har aldrig diskats i maskin eller misshandlats mer än brukligt, inga vassa vektyg har använts och pannan har alltid fått svalna innan disk.

Det vi ser på den nedre högra bilden är rester efter falukorv som sitter fast trots att korven steks i en generös mängd smör. Pannan är slut som artist.
Från och med nu finns en ny flik här på Recept o Maten - Långtester - här kommer efterträdaren till stekpannan och andra produkter finnas.

6 kommentarer:

Ninnibeth sa...

Ta en tur till Gustavsbergs Outlet, där brukar dom sälja Hackman till jättebra priser!

Stellan Löfving sa...

Vi har en Skeppshultspanna som jag och frun fick i bröllopspresent. I december firar vi 20 år… Men det är förstås, som du själv påpekade, en gjutjärnspanna. Lite annan kvalitet, och den kräver lite kärlek.

pipopp sa...

Vi har ett par gjutjärnspannor från makens farmor. Misstänker att de är från 50-talet. Fortfarande funktionsdugliga - men tunga!
Vi har övergått till billiga teflonpannor som slängs efter 2-3 år. Nån gång räknade vi ut att det var billigare i längden.

@Receptomaten sa...

Gjutjärn är kungen till mycket, resultatet är oöverträffat om man jämför med moderna stekpannor. Så finns här också en "latfaktor" - människan och jag är bekväm till stor del ;)
Intressant det där med vad en teflonpanna kostar och hur länge den lever, jag är beredd att instämma i att hyfsat billiga pannor för konsumentbruk är det som gäller. Och test kommer!

Ninnibeth sa...

Lämnade dig en liten utmaning hos mig - komponera en svensk/skandinavisk paella att tillagas i murrikka'n! :)

rosen sa...

om man ska till Ullared så ligger Skeppshultsfabriken på vägen :-) iaf från Stockholm och Jkpg http://www.skeppshult.com/sv/info/fabrik_och_karta/ och här finns nya produkter har varit där några ggr rekommenderar verkligen besök :-) Rosie man kan fynda!