tisdag 14 september 2010

Ljummen broccolidipp - gott till grillad kyckling mm. #LCHF

Då ris, pasta och potatis inte längre är alternativ som tillbehör och gratänger börjar bli uttjatat är det dax att tänka nytt.
En helt vanlig grillad kyckling behöver en smakkamrat på tallriken, gärna en lite kladdig sådan - en DIPP!

BroccolidippenRecept: Ljummen broccolidipp, fyra portioner:

25 g smör
10 cm purjolök, grovt delad
250 g broccoli, gärna färsk
2 st vitlöksklyftor
1 dl vatten, kokande (för att spara tid)
3 dl vispgrädde
Lite smulor av fetaost alt. blomkål
Salt & vitpeppar

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull under tiden broccolin delas. Skiva stammen tunt och fräs i smöret en kort stund innan du tillsätter kokande vatten. Salta något och lägg i resten av broccolin och vitlöken. Låt koka 3-4 minuter och tillsätt hälften av grädden. Kör med mixerstaven tills bitarna blivit ett mos. Toppa med resten av grädden och låt allt bli varmt och lite tjockt. Smaka av med salt och vitpeppar.
Dekorera med smulad fetaost eller blomkål och broccoliknopparna från skärbrädan.

Nu har du en god och enkel dipp - bjud till bords med tex grillad kyckling. Njut och var stolt!

Inga kommentarer: