måndag 6 september 2010

Marinerade kotletter med bönsalsa

Lys upp i höstmörkret med en mustigt färgglad kötträtt! Kotletterna får smak av bland annat sambal oelek och serveras med en sötsyrlig salsa gjord på fräscha grönsaker och röda bönor.

Recept för 10 portioner

MarinadMarinerade kotletter med bönsalsa till 10 kotletter

1 dl olja
3/4 dl Dansukker Farinsocker
2 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
2-3 finrivna vitlöksklyftor

Salsa

1 1/2 kg röda bönor
5 dl tärnad, urkärnad gurka
5 dl urkärnade, tärnade tomater
5 dl majskorn
3 hackade rödlökar
2-3 dl grovt hackad persilja
3/4 dl Dansukker Farinsocker
3/4 dl vitvinsvinäger
3/4 dl rapsolja

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till marinaden i en form. Lägg i kotletterna och vänd dem i marinaden. Ställ i kylskåp och låt stå minst 2 timmar innan de steks eller grillas.
Blanda samman samtliga ingredienser till salsan. Låt stå minst 1 timme för att mogna i smak.

Receptet är framtaget av Dan Sukker

Inga kommentarer: