tisdag 14 september 2010

Mina! Små-kryddiga korvar. Busgoda även för vuxna! #Matnytt

Okej, Mina! Små-kryddiga korvar eller Mina! Små-kryddigakorvar, vad som är korrekt svenska törs jag inte säga och ler åt att Scan fotsätter med sina tungvrickningsnamn på korvarna. Här kan du läsa om nyheterna i sig, nu ska vi smaka!

Mina små-kryddiga korvarKorvarna innehåller 73% gris och nötkött och blir en vardagsnära konkurrent till Möllergrillkorven som Ridderheims lanserade i somras. Vad dessa produkter skiljer i pris per kilo vet jag inte just nu och återkommer.

Mina små-kryddiga korvar klara

Vi har grillat, stek och smakat dessa råa och konstaterar att korven är väl smakdesignad för at passa hela familjen. Vår yngsta smakjägare som burkar vara kinkig när det gäller nyheter och kryddor mumsade gladeligen i sig och ville bara ha mer. Med andra ord högsta betyg!

Sammanfattning och betyg: Jag som inte gillar stekt korv då den ofta blir för salt måste erkänna att dessa små gynnare är kanongoda. Som grillade ännu godare men kylskåpskalla råa vinner mitt hjärta. Korven innehåller inga kostigheter och har en hyfsat hög andel kött. Lägger man till tillgängligheten, dvs att dessa finns att köpa på den vanliga mataffären blir betyget det bästa, fem smakjägare. 

Inga kommentarer: