Ost och kexskola med två riktiga entusiaster, Jenny Svenson och Vincent Lèfevre som båda lever ost ända ut i fingertopparna!
Ett rejält bord dukat med en helfransk ostbuffé till det vin, frukt och kex förstås!
Blåmögel, kittost, brie, hårdost, getost och färskost - samtliga väl tempererade.
Men var är alla? Jo, bakom ryggen på mig ;)
Och kikar på nyheterna från kexfabriken som är framtagna tillsammans med ostproffset Jenny.
Rågkexen och de små digestivekexen föll mig i smak - äntligen en bra storlek! Det är osten som ska dominera.
Provning pågår, från vänster till höger - först med ett vitt vin. En chardonnay kan vara en så rätt smakkamrat till dessa ostar. Givetvis smakade vi med ett rött också.
Vad har vi här? Nyskördade hasselnötter - första gången jag smakar färska! Gott? Fantastiskt gott!
Efter provningen njuter vi av ostbuffén. En av flera favoriter ser ni längst ned till vänster, Morbier.
Enkelt är gott, Stilton och endivedröm. Recept kommer snart!
Monster? Nä, inte alls - detta är en pepparkaksbrie som riktigt fått gå ihop. Recept kommer!
Färskostboll med rommarinerade korinter, vita och bruna russin. Omnomnom!!
Fanns det kvar någon plats för en extra frukt i magen? Och fikon som är så gott! Hur göra?
Kexen kommer från Göteborgskex, om nu någon missade det ;)
Jenny hittar man i Göteborg på Hugo Ericson Ost i saluhallen och på bloggen Ost&Kex.
Vincent finns allt som ofta i sin butik i Stockholm som heter Androuet och ligger på Nybrogatan 6.
6 kommentarer:
Ska kika på pressmaterialet och sen om ostarna finns med där, återkommer! Annars får vi fråga :)
Det där ser otroligt läckert ut! Ingen nattmacka den dagen ;)
Oj det här såg lyxigt ut! Vad var det för ostar?
Hårda lite torra oster som Morbier är nog en av favoriterna :) Ridderheims Birger Jarl är en annan som är svår att vara utan... Se uppskattar jag fetaost på längden och tvären :D
Åh ost ... det är nästan det bästa med LCHF, man får äta så mycket ost! Vilken lycka att få testa många sorter på en gång. Vilken var din favorit?
@ChezSofia - Ostarna vi testade: Brillat Savarin, Perail, Morbier, Comté, Camembert, Brie de Melun, Rove des Garrigues, Saint Maure, Galet des Charteux, Langres, Maroille, Fourme d´Ambert och Roquefort.
Och sen misstänker jag att buffén innehöll ett gäng till :)
Skicka en kommentar