onsdag 1 september 2010

Palten fick helt sonika byta namn - blev succé hos barnen!

Smaka på palt, alltså själva ordet palt.. Har man inte ätit palt innan så vet man ju inte hur det smakar och ännu “värre” låter det i barnens öron.

Palt Hur som, vi skulle prova på Kungsörnens palt på påse, minstingen rynkar redan dagen innan lite på näsan och frågar vad det heter - blixtsnabbt kläcker jag ur mig korvbollar! Ett leende kommer och hela barnet nickar och mumsar med munnen :)

Tjejerna lagar palt, jag menar korvbollar efter instruktionerna på paketet och fyllningen blir falukorv, bacon och lök. Resultatet blir en succé, barnen äter över förväntan, sonen får i sig fyra(!) med olika tillbehör, tjejerna äter varsina två.. Jo, korvbollar fungerar!

Vi vuxna har fått riktig palt vid flera tillfällen tidigare och gillar ändå denna snabbare variant. Skillnaden i smak och konsistens mot riktig palt är att denna smakar mindre av potatis och är mer kompakt.

Med smör och sirap på blir betyget tre smakjägare av fem möjliga.

15 kommentarer:

Kryddburken sa...

Sirap????? Va e de jag läser? Inga lingon? Bara därför måste jag ju prova sirap...

Minna sa...

Kul att det fick bra betyg. Min färdigmix står just nu och sväller...

Essa sa...

Jag såg en sån där påse nere på Ica Maxi.
Trodde inte mina ögon.

@Receptomaten sa...

Innan, för länge sedan var min favvo till pitepalt snäppet extremare, skirat smör, sirap (gärna mörk) och på toppen av hela härligheter...håll i dig nu...törs jag berätta? Det börjar på A och slutar med romat.
Men sen blev jag upplyst ;)

Och jo, barna åt med lingonsylt!

@Receptomaten sa...

Spännande :)

Sanna Ohlander sa...

roligt att de gillade det! Här har vi inte hunnit med detta ännu... lite hektiskt med en massa annan mat ;).... men men... däremot står det just nu ett gäng finfina flaskor på mitt bord!! härligt, roligt och smakligt :)

Åsa sa...

Jag måste säga att jag stekte två stycken (i bitar) och åt med smör och kokta rödbetor. De var faktiskt godare än de nykokta tycker jag. Tänkte på det där med potatissmaken också men har ju ingen större erfarenhet av "riktig" palt. Svårt att jämföra.
Hahah, A - romat ja. Den har väl nästan försvunnit från kryddhyllorna, eller? Är det någon som vågar fortfarande?

Mc_Andersson sa...

Jag tyckte att palten var jättegod som uppstekt. Med en klick smör och lite sirap på gjorde ju inte saken sämre. Sylten skippades, men åh så gott det var.

MonaLisa sa...

Palt på påse!!!!!!???? Men nu är väl tiden ur led, va?

@Receptomaten sa...

Hade någon sagt till mig innan sommaren hade jag reagerat som du..

@Receptomaten sa...

Pitepalt & rötjut funkar, har testat! :D

@Receptomaten sa...

A - romat, det var tider det ;) // Visst var det gott stekt? Kanske skulle göra plattisar och steka med flit? Finns ju mix kvar :))

Essa sa...

Kan vi inte komma på något sätt att lhcf:a palt?


...


ok.

Jag förstår att det blir lite marigt.

Till blodpalt och märgben serveras vitsås med massvis av sirap i. En annan jokkmokksklassiker. :)

Kryddburken sa...

Aromat, ja de är en till populär kombo till uppstekt palt har jag fått erfara. Farsgubben kan inte äta stekt palt utan aromat! Och de är ingen idé jag tjafsar för han kommer aldrig sluta me de ändå! Men gott som tusan, säger han! Själv föredrar jag smör + lingon!

@Receptomaten sa...

Låt han äta glutamat, precis som med mina - envisa och roliga :)