söndag 5 september 2010

Plastic Fantastic - #Fototriss nr 107, tema av Recept o Maten!

Fototriss nr 107, temat är plastic fantastic, ett tema som jag är skyldig till. Det ska bli riktigt intressant att se bidragen!

Här kommer mitt bidrag till plastic fantastic, självklart med ett undertemat mat! Vem blev förvånad? ;)

SporkSom den mat- och naturälskande person jag är: Spork, det smarta verktyget att bära på, att äta med och återanvända gång på gång. Plastic Fantastic!

Teflon Som den mat- och prylintresserade person jag är: Den sk. teflonpannan, jag törs påstå att alla kök har minst en. Ytan är en sorts plastbeläggning. Plastic Fantastic!

Virrvarr Som det mat- och designintresserade (nåja..) person jag är: Ett mönster jag alltid fascinerats av är Sigvard Bernadottes virrvarr, så enkel och tidlös. Vi har alla sett det och nu gör mönstret come back efter dryga 50 år. Plastic Fantastic! 

 

Trisslogga

22 kommentarer:

Lena/isis sa...

Man lär sig alltid något nytt varje dag :-))) Sporky ........visste inte att det hette så. Jätte häftiga färger. Lena/isis

Isklockan61 sa...

Man lär sig alltid nåt nytt varje dag. :-)) Sporky.....visste inte ens att de hette så men fina är de i sina färger. Lena/isis

Jahhollis sa...

Kom min kommentar in, eller försvann den i cyberspejs?

@Receptomaten sa...

Sibyllagaffel fast ändå inte :)

Anette sa...

Spork! Det var ett fiffigt verktyg. Virrvarr-mönstret - det finns i mitt föräldrahem som "panel" i badrummet. Fortfarande! Huset byggdes 1965. Fast nu är det ju "inne" igen. Undrar om mamma och pappa vet att de har blivit trendiga;-)

Jane sa...

Snygg triss! Gillar dina Spork, härliga färger :)

kristerbook sa...

Plast R fantastiskt och ibland tom nödvändigt

cat sa...

Härlig mat- och plasttriss :)

Ingalill sa...

Härliga bilder :)

Marre sa...

Tackar och bugar här djupt ;)

Fint triss här också å den första bilden gillas här då man älskar glada färger :)

Monkan sa...

Aha, den skyldiga! :-) Kul tema tycker jag. Och du kör ett tema i temat, matiga bilder. Min favorit i trissen är stekpannan för det är ju verkligen fantastic med teflonet, så mycket lättare att göra rent än gjutjärn... Och snygg bild, lite dramatisk.

Bibbi Svensson sa...

Snygg triss. Den sporken är nog bland det smartaste jag har sett. Jag köpte ett par första gången jag såg dem.
/Bibbi

Ingrid sa...

Hej och tack för din kommentar hos mig!
Härliga plastiga grejor hos dig naturligtvis, du som är upphovet till det här temat. Jag gillar din första bild, den är så färgglad och typisk för plast.

@Receptomaten sa...

Dagens nyord: Sibyllastuk :D Love it!!

irkirk (irkirk.wordpress.com) sa...

Fina bilder, gillar sporky-bilden bäst, skulle behöva sådana vi brukar ta med våra vanliga bestick och det känns inte så smidigt..

Len@ sa...

Män sa manga olika färger In Första bilden , läckert .. OCH teflon panna visst JAG Har en sann ... please Aven FÖR kommentaren Hos MIG ... ;)

BP sa...

Ja min förra kommentar gick ju inte in i ditt system... verkar det som. Älskar ettan:-) Å du, vi har nå't gemensamt här maten: jag äter den ute i 08 och du lagar den...

Anneli - A'la Foto sa...

De översta vad nu det är är läckert! Härliga färger!

Ha en fin kväll!

@Receptomaten sa...

Jisses vad många kommentarer veckans #Fototriss genererar! Plast engagerar oss skjutglada proffs och amatörfotografer :)

Tack till alla er som är med och skriver och peppar!

@Receptomaten sa...

Skaffel - kanon!! :D

Mia Dalqvist sa...

Eller skaffel [schaffel], som det heter på svenska. (Ordet är bildat på samma sätt som engelska förlagan (spoon + fork), dvs sked + gaffel.)

Då blir det en skaffel, flera skafflar.

Menageriet sa...

Snygg triss!
Gillar första bilden bäst, även om jag hellre skulle äta med träsked.
Tack för kommentaren och ha det så gott!