onsdag 1 september 2010

Vinprovning LIVE på Facebook på fredag - Australian Wine Club

Går det att prova vin på Facebook? Självklart, menar vinklubben Australian Wine Club som arrangerar en vinprovning live på sin Facebook-sida kockan åtta på fredag.

Det blir ett lättsamt sätt att upptäcka viner tillsammans med andra och en möjlighet att lära sig grunderna i vinprovning. Deltagarna kan även ställa frågor direkt till våra sommelierer, säger Mark Majzner, grundare av Australian Wine Club.

Vinklubbens Facebook-sida har över 2400 fans och responsen på vinprovningen har mycket stor.

– Vi har fått mängder av uppskattande kommentarer från våra fans som ser fram emot fredagens provning. En del har bjudit in vänner och bekanta så att de tillsammans kan prova vinerna framför datorn, säger Mark Majzner.

Vinprovning LIVE på Facebook på fredag

Upplägget är mycket enkelt. Deltagarna införskaffar tre viner av olika smaktyper (ett sauvignon blanc från Marlborough, ett shiraz från södra Australien samt ett cabernet sauvignon från Kalifornien). Vinerna kan köpas på Systembolaget likväl som genom vinklubben. Klockan åtta på fredag startar provningen på Australian Wine Clubs Facebook-sida som leds av vinklubbens sommelierer. Alla uppdateringar kommer att synas under ”Statusuppdateringar” och deltagarna har möjlighet att lämna kommentarer och omdömen på vinerna samt ställa frågor.

– Det är första gången vi gör en Facebook-vinprovning, så det här är lika spännande för oss som för våra fans, säger Mark Majzner.

Provningen är en hyllning till den bag-in-box-fria dagen, en temadag som införts av Australian Wine Club och kampanjen Change Lådvin 2010 (www.ladvin.nu), som vill upplysa om bag-in-boxens negativa aspekter. Idag står boxen och tetra för 60 procent av all vinkonsumtion i Sverige.

– Bag-in-boxen representerar allt jag tycker är dåligt med svensk vinkultur: sämre vinkvalitet, ökad risk för överkonsumtion och enformigt vindrickande. Om vi lyckas få några att ifrågasätta bag-in-boxens särställning, och istället upptäcka fördelarna med kvalitetsvin på flaska, är vi nöjda, säger Mark Majzner.

Inga kommentarer: