tisdag 28 september 2010

Vintest: Marlborough, Blue Pyrenees och Château Lamothe Vincent.

Två vita och ett rosé i test - många har varit med och tyckt om vinerna och här kommer en sammanfattning.

Australian Wine Club levererar viner från flera världsdelar och utbudet är stort. Detta är en av anledningarna till att “Prova på lådan” finns, här får du både rött, vitt och rosé att smaka. Två flaskor av varje sort och antalet sorter är sex.

Flaskan till vänster: Marlborough Club Selection från Nya Zeeland. Sauvignon Blanc, 13%, 2009, 135 kr.

Vinet är mycket ljust, kristallklart och bjuder på en torr till halvtorr upplevelse. Någon sa att den var diskret, en annan fick förnimmelser av Dry Martini. Ett strålande sällskapsvin kom vi fram till och ger lätt fyra smakjägare i betyg till denna smakkamrat.

Flaskan i mitten: Blue Pyrenees från Australien. Chardonnay, 13.5%, 2007, 153 kr.

Ljusgul ton med lättrökt ek som pirrar lite på tungan. Ett matvin till det mesta från havet. Ord som dill, rökt skinka och tydlig smak förekom vid provningen. Smaken väl tydlig och lång eftersmak i kombo för inte oss som det borde. Två smakjägare fick det bli i betyg.

Flaskan till höger: Château Lamothe Vincent Rosé från Frankrike. Cabarnet Sauvignon och Cabarnet Franc, 13.5%, 2009, 125 kr.

Hubba Bubba och hallonsaft från förr i doft och färg, tungt fyllig som tar sin plats i munnen som visar sig vara bra mycket bättre än andra roséviner bjudit på. Brandmannen i gänget smakar och utbrister “bästa rosévinet jag smakat!”. En torr rosé i en flaska som påminner om whisky i design är en hit. Fick tjejerna och killen med slangen bestämma betyg skulle det bli en femma, själv skulle jag sätta fyra smakjägare i betyg.

--

Läs också vårt omdöme om Fire Block - en röd höjdare!

Inga kommentarer: