Julmarknad / pressträff hos Scan. Glögg, julmat, siffror och mycket lärorikt om julens delikatesser.
Tre nygamla klassiker - Småländsk lökkorv, Läckokorv och gammeldags enrisrökt.
Nötrulleterrin med dadlar, mandla och lingonvinägrett. Komplicerat och fantastiskt gott.
Tre olika julskinkor - den här med griljering vann våra hjärtat direkt!
Åh, en hantverkare, bäst att smyga in i köket och se efter noga..
Lilla skinkskolan. Först säkerhetsgenomgång, stålbrynja från bröst ner till knäna. Stålhandske.
Vi får lära oss fyra olika sätt att stycka en hel skinka. Intressant.
Lammsida på gång. Med pistagenötter.
Rullas och wrappas hårt i gladpack.
Resultatet = sagolikt.
Ingen jul utan prinskorv. Köttbullarna fanns där någonstans också.
Head to tail heter det, här är det nyrökt lammhjärta. Ölmat big time.
Kökschef Tove röker. Hon älskar att ha sällskap i köket. Vem gör inte det? :)
Köttskola inför nyårsafton. Här kommer kalvköttet.
Ryggbiff av nöt. Här diskuterar vi den perfekta tillagningen.
Så här blir biffen om man har bråttom. 57 °C innertemp.
Här har vi den perfekta biffen, 57 °C den också. Dock på varlig temp, 80-100 °C, i ugn.
Köttkungen själv, Magnus Albreksson - lika stolt som pedagogisk och intressant.
Ingen jul utan kulor i grenen. Och viss låg det paket under granen :)
9 kommentarer:
Vilket trevligt inlägg! Det där såg ut som paradiset för min far. Kött, korv, skinka, sylta, allt det där han köper hem till jul som han får bannor av mamma för. Allt det där som han äter av, men aldrig äter upp :).
Ps. 7 ggr av 10 när jag ska lämna en kommentar hos dig så är det något strul. Jag börjar misstänka vid det här laget att det kanske inte bara är min oteckniska gen som spökar.
Ha det bäst!
Det rökta lammhjärtat lät bäst! Antar att du inte behövde någon kvällsmacka senare ;)
Ehum, jo, något blev det nog.. ;)
Tack :)
Men strulet där, jag vet fler som har strul just med Open-id som autentisering på olika sajter. Jag har själv problem med Open-id och har helt sonika slutat använda det på andra bloggar när jag kommenterar.
Tipset från mig är att du grejar ett konto på Disqus, det tar 30 sekunder och du får flera fördelar av det, tex att du ser när jag svarat på direkten utan att behöva kolla då och då.
Hej du!
Jag vägrar regga mig på ytterligare ett ställe bara för att kunna svara på ett eller annat ställe.
Funktioner där möjligheter att uttrycka åsikter kräver registrering går bort.
Jag är ledsen.
Inte vara ledsen nu ;) Du autentiserar dig via Twitter, det duger ju utmärkt :))
Tack, då var det klart!
Men se där! Välkommen i Disqusgänget - du får gästblogga sen och berätta hur smidigt det är när du blivit varm i kläderna :)
Få en trevlig lördag!
Hahaha, jo, tackar, det brukar ta ett tag innan jag blir varm i kläderna när det gäller teknik :)
Skicka en kommentar