tisdag 5 oktober 2010

LCHF-glass kan bli verklighet - Alvestaglass på “remiss”. #Matnytt #LCHF

Om allt går vägen så finns snart en LCHF-glass på den svenska marknaden! Goda nyheter som förhoppningsvis snart blir verklighet.

Alvestaglass Det är Alvestaglass som har kontaktat Dr. Annika Dahlqvist för “godkännande”, att glassen fyller kraven för LCHF.

2 kommentarer:

Dan sa...

Kul att ni tar upp det , jag har själv levt enligt GI under att antal perioder pga kraftig övervikt , och saknat nåt och gotta sig med , och eftersom jag är glassfabrikant så föll det sig naturligt att ta fram en god glass som man faktiskt kan äta med gott samvete. Min ambition har varit att ta fram en produkt som enligt livsmedels lagarnas regelverka skall få kallas "sockerfri". Detta innebär att sockerarterna totalt får ej överstiga 0,5% (0,5gr/100gr). Och detta är en utmaning som ingen tidigare har lyckats med, tydligen eftersom det inte finns ? Det blev en god gräddglass med mycket grädde och tom fibrer 16% , den borde ju dessutom betraktas som nyttig!

@Receptomaten sa...

LCHF-glass: Tack Dan för ditt svar. När kommer glassen finnas på på marknaden och vilka kanaler säljer ni genom? Vi är många nyfikna som jag förstår :)
Lycka till & glassa lugnt :D