lördag 16 oktober 2010

Potatis-, morot-, palsternacks- och rödbetschips

Att fritera är kul, gott och lite tidsödande men det som blir över till senare på kvällen gör processen väl värd! Fritera mera!

5 kommentarer:

SweDuck sa...

Hahaha, säg vad jag INTE slängt ner i den där jäkla fritösen för att prova. Räkchips har vi nästan alltid hemma. Frugan gjorde något gott med brödbitar för ett tag sedan.

@Receptomaten sa...

Räkchips - låter vådligt gott, berätta mer! Här blev rödbetan nog godast idag förutom potatisen. Folva var dagens sort som verkar passa bra att fritta.

Alma Mater sa...

Hur tunna skivar du dem, och med vad? Det är väldigt gott sådant där. Köper från butik ibland men vill göra egna.

@Receptomaten sa...

Palsternacka och rödbeta med kniv, ca 2 mm då dessa fnasar söder i mandolin. Potatis och morot ca 1 mm med mandolinen.
Däremot är oljetemp och bra potatis mer klurigt. Folva igår, lyckat. Fritösen är från 80-talet, en Melitta på långlån från föräldrarna :)

Alma Mater sa...

Tack! Ja, jag behöver ju både en mandolin och en fritös i alla fall :)