Griljera julskinka är enkelt, alla klarar av det och det är viktigt för smaken. Vill man gå steget vidare som en riktig smakjägare skall man tänka utanför - ja ni vet.
Julskinka griljerad med apelsin och whisky.
Du behöver till ca 1,5 kg skinka:
1 st apelsin (bara cesten)
2 tsk whisky (vi använder Talisker)
1 st ägg (bara gulan)
1 msk citronblomshonung (Citronodlingen)
2 msk senap, söt och stark
1 st pepparkaka
½ tsk svartpeppar, ny & grovmalen
2-3 msk ströbröd
Gör så här:
Rör ihop cest och whisky, pressa lite med en sked så att smakerna går in i varandra. Tillsätt äggula, honung och svartpeppar - blanda väl. Krossa pepparkakan och rör i tillsammans med senap. Smaka av och förvänta dig pepparhetta.
Pensla blandningen på skinkan, på med ströbrödet och griljera 10-20 minuter till fin färg. Låt svalna ordentligt, gärna ute innan du sätter kniven i skinkan för den obligatoriska provsmakningen :)
Skinkan kommer från ICA och är färdigkokt - LATMAT!
4 kommentarer:
Jag vill ha jul NU!!! :D Ser kanongott ut!
Äsch då, inte så nu ;)
För tiiiiidigt! ;)
provade receptet idag :) körde med mackmyra midnattssol.. blev hur bra som helst!! tack så mycket :)
(detta är förövrigt det första jag gör i köket utöver nudlar och makaroner typ)
Skicka en kommentar