lördag 23 oktober 2010

Recept: Griljera julskinkan med apelsin och whisky!

Griljera julskinka är enkelt, alla klarar av det och det är viktigt för smaken. Vill man gå steget vidare som en riktig smakjägare skall man tänka utanför - ja ni vet.

Apelsin och whiskygriljerad julskinkaJulskinka griljerad med apelsin och whisky.

Du behöver till ca 1,5 kg skinka:

1 st apelsin (bara cesten)
2 tsk whisky (vi använder Talisker)
1 st ägg (bara gulan)
1 msk citronblomshonung (Citronodlingen)
2 msk senap, söt och stark
1 st pepparkaka
½ tsk svartpeppar, ny & grovmalen
2-3 msk ströbröd

Gör så här:

Rör ihop cest och whisky, pressa lite med en sked så att smakerna går in i varandra. Tillsätt äggula, honung och svartpeppar - blanda väl. Krossa pepparkakan och rör i tillsammans med senap. Smaka av och förvänta dig pepparhetta.

Pensla blandningen på skinkan, på med ströbrödet och griljera 10-20 minuter till fin färg. Låt svalna ordentligt, gärna ute innan du sätter kniven i skinkan för den obligatoriska provsmakningen :)

Skinkan kommer från ICA och är färdigkokt - LATMAT!

4 kommentarer:

ljungwall sa...

Jag vill ha jul NU!!! :D Ser kanongott ut!

@Receptomaten sa...

Äsch då, inte så nu ;)

Alma Mater sa...

För tiiiiidigt! ;)

Alex sa...

provade receptet idag :) körde med mackmyra midnattssol.. blev hur bra som helst!! tack så mycket :)

(detta är förövrigt det första jag gör i köket utöver nudlar och makaroner typ)