torsdag 14 oktober 2010

Recept på Panna Cotta med smak av kaffe och kardemumma

Panna Cotta eller pannacotta - recept på en enkel dessert som är lätt att imponera med ;)

Kardemummapannacotta Recept för ca sex portioner:

5 dl vispgrädde (40% inget annat)
2 msk kallt, stark kaffe
1 st vaniljstång eller 1½ tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma, mald
½ dl socker
3 st gelatinblad (4 st om det är brådis)
Bär, sylt eller frukt till botten och toppen.

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur och lägg hela härligheten i en kastrull tillsammans med vispgrädde och socker. Koka upp försiktigt, rör om och låt svalna något.
Fiska upp vaniljstången, häll i kaffet och krama ur gelatinbladen och lägg dessa i kastrullen, blanda till dessa löst sig helt (fusk straffar sig här).
Lägg lite bär, frukt eller sylt i botten på serveringsskålarna och häll upp och och låt stå kallt i minst 2 timmar, dekorera och njut!

4 kommentarer:

Saralito sa...

Jag älskar att pannacotta är så himla lätt att göra, för det ser verkligen himla tjusigt ut.

@Receptomaten sa...

Pannacotta är kung - tacksamt i alla lägen och enkel att variera :)

Alma Mater sa...

Det får nog bli så! Jag får helt enkelt ta och göra en Pannacotta i helgen! Mmm!

@Receptomaten sa...

Klart du ska :))