söndag 24 oktober 2010

Tortiglioni med kyckling och paprika - inför internationella pastadagen. #Matdag

En hälsning från vännerna på Barilla: “I morgon måndag är det internationella pastadagen! Smygstarta firandet och laga en smakrik och färgglad pastarätt med Tortiglioni, kyckling och paprika – en rätt perfekt för lata söndagar!”

Tortiglioni med kyckling och paprika4 portioner:

350 g Barilla Tortiglioni
300 g tomater
200 g kycklingbröst
1 dl vispgrädde*
150 g gul paprika
150 g röd paprik
60 g lök hackad
3 msk olivolja
Salt
Peppar
                                          

Gör så här:

Skär kycklingen i bitar och bryn dem i olja i en stekpanna. Fräs löken i olja i en annan stekpanna. När löken är brynt, lägg i stekpannan med kycklingen. Skär paprikorna och tomaterna i bitar och lägg i dem. Smaksätt med salt och peppar. Koka Tortiglionin al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med paprika- och kycklingsåsen.
*För en krämigare sås, tillsätt 1 dl grädde när salt och peppar adderas och låt koka in.

2 kommentarer:

Alma Mater sa...

Visserligen verkar det där jättegott men det är inte därför jag skriver utan för att jag undrar vem som vann din tävling? Vem fick den äran?

@Receptomaten sa...

När jag fått "go" från E-lux & vinnarna att publicera deras uppgifter, då :)