torsdag 4 november 2010

Ett gott kex till glöggen - Utvalda Blog Challenge 2010

Ostmästarinnan Jenny Svensson som skriver på http://www.ostochkex.se och Göteborgs Kex söker nya smaker och Spisat.se är med och bidrar!

Här ser vi en smakkamrat till alla mysiga stunder med tända ljus och glögg som snart kommer.

Feta & pepparkakskräm med valnöt, timjan och flingsalt på ett litet digestivekex. Enkelt och fantastiskt smakfullt!

Ingredienser till 15 st mumsbitar:

100 g fetaost
5 st pepparkakor
15 st Utvalda Små Digestive (storlek som en femkrona)
Valnötter
Timjan
Flingsalt

Gör så här:

Dela fetaosten i bitar, mortla pepparkakorna och mixa till en slät kräm. Låt krämen vila en stund innan du sätter igång.
Montera en klick av krämen på ett kex, toppa med blad av timjan och en valnöt.
Värm glöggen, tänd ljusen, strö lite flingsalt över och bjud in till en stund av smak och ro.

Inga kommentarer: